Merwede/Multiplaat verliest nipt van Fortis

SLIEDRECHT – Om mee te blijven doen voor het kampioenschap moest de wedstrijd van zaterdag 28 mei 2022 worden gewonnen. De korfballers van Merwede/Multiplaat1 speelde thuis tegen het Fortis uit Oost-Souburg in Zeeland. Helaas mistte de Merwedianen scorend vermogen en kwam het niet verder dan een eindstand van 12-13 in het voordeel van Fortis.

Anieke Swets in scoringspositie. (Foto Bernadette Struijk)

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Vernhout. Er stond aardig wat wind waardoor beide ploegen de korf moeilijk wisten te vinden. De score werd geopend door de ploeg uit Zeeland, waarop Vincent Bakker meteen wist te antwoorden met een tegendoelpunt. Door verschillende slordigheidsfouten en onnodige overtredingen van Merwede/Multiplaat was Fortis de betere ploeg in de eerste helft. Met een tussenstand van 6-8 werd door beide ploegen de kleedkamer opgezocht.

Duidelijkere afspraken
In de tweede helft kwamen beide ploegen wederom lastig tot scoren. Het was uiteindelijk Fortis wat na zes minuten speeltijd in de tweede helft als eerste de korf wist te vinden. Merwede/Multiplaat kon pas na dertien minuten spelen wat terug doen. Door een aantal mooie schoten van Dennis en Mark van Eijl werd het gaatje in het laatste kwartier van de wedstrijd steeds kleiner en kon de tussenstand worden teruggebracht naar 10-11. Er werden in de tweede helft duidelijkere afspraken gemaakt en goede aanvallen neergezet door Merwede/Multiplaat, maar de kansen werden helaas niet benut. Zo eindigde de wedstrijd in met een eindstand van 12-13.