Leo’s Bloemenwinkel voor laatste dag open

door Peter Donk
SLIEDRECHT – En dan sluiten dinsdag aan het eind van de middag de deuren. Na 64 jaar. Eerst met een standplaats en daarna in de kiosk. Leo’s Bloemenwinkel aan het Burgemeester Winklerplein 31 is dinsdag 31 mei 2022 voor de laatste keer open. Het familiebedrijf Commandeur stopt. De winkel wordt het nieuwe onderkomen van ijssalon La Venezia. 

Na het overlijden begin november 2020 van Leo Commandeur is zijn vrouw Wilma doorgegaan met Leo’s Bloemenwinkel. Op de foto v.l.n.r. Carin, Wilma Commandeur, Coriena en Astrid. Zij werkten respectievelijk 5, 40, 29 en 18 jaar bij de zaak. Na vandaag sluit de winkel. Voor velen een vertrouwd adres. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24) 

Naast de verkoopsters moeten zeker ook de mensen achter de schermen worden genoemd, zoals Ria. Zij is inmiddels op leeftijd, maar werkte ook zo’n twintig jaar bij Leo’s Bloemenwinkel. Lennard Commandeur, die verantwoordelijk was voor de inkoop; dochter Lizenka en Aline die in de loods altijd de bossen en boeketten maakten. 

Afsluiting
Het personeel zegt elkaar na al die jaren als ‘familie’ te zijn gaan zien. Dinsdagavond gaan ze samen nog een drankje drinken, maar ze beloven elkaar met enige regelmaat nog te gaan ontmoeten voor een kop koffie of een etentje. Medio september 2022 wordt het pand verhuurd aan La Venezia, die er een lunchroom-ijssalon in wil vestigen. 

Op de foto Leo Commandeur, de oprichter en jaren ook het gezicht van het bedrijf. “Na het overlijden van Leo heb ik ruim een jaar met ups en downs alles gegeven wat in mijn vermogen lag. Maar jammer genoeg gaat het niet meer, zoals het ging. Daarom heb ik een weloverwogen beslissing moeten nemen”, vertelde Wilma eerder aan online krant Sliedrecht24. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

9 gedachten over “Leo’s Bloemenwinkel voor laatste dag open”

  1. Wilma en team, ik wil je bedanken voor de goede service en vertrouwen de afgelopen jaren. Ik belde altijd vanuit Assen om bloemen te bestellen voor familie en vrienden in en om Sliedrecht. Altijd een gezellig praatje en vriendelijkheid. Ga genieten van je pensioen en blijf gezond.

  2. Wilma + alle collega’s, hartelijk bedankt voor alle fijne contacten die we hadden als we bij jullie zeer regelmatig bloemen kwamen kopen. Gezellige winkel en heel fijn en prettig personeel. We zullen jullie enorm missen, maar Wilma wij kunnen het goed begrijpen dat je nu stopt met de bloemenwinkel.
    Wilma, heel veel sterkte toegewenst voor nu en de komende tijd. Geniet maar heerlijk van je rust.
    Met een hartelijke groet van Wout & Jennie Rijneveld

  3. Respect wilma kwam altijd graag bloemen of een plantje halen ga je missen ga nu van je rust genieten

  4. Geweldig u dit heeft gedaan met vele andere handen .hoop dat u weet dat u man trots is op wat u en andere heeft gegeven.zoveel liefde en plezier voor dit werk wat u man heeft gedaan met u aan zyn zy .u heeft nu de rust gegund die u verdient.en kunt nu nog genieten met Men’sen die u nooit vergeten.

  5. Respect Wilma naar hart werken nu rust een geweldige zaak met geweldige personeel

  6. Een fantastische winkel….met geweldig personeel! Wat een verlies voor Sliedrecht maar voor Wilma eindelijk rust….100 uur werken in de week op die leeftijd! Knap tot een einde gebracht Wilma….”Respect”voor jou! Kan Leo trots op zijn daarboven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld