Merwede/Multiplaat strijdt en knokt, maar verliest van Tilburg

TILBURG / SLIEDRECHT – In een wedstrijd die dankzij twee sportieve ploegen spannend bleef en niet uit de hand liep, heeft Merwede/Multiplaat zaterdag 20 mei 2023 helaas de punten aan Tilburg moeten laten. De wedstrijd om de koppositie van de poule eindigde ondanks een goeie comeback van de ploeg uit Sliedrecht na een achterstand van 3 punten toch in mineur.

Merwede/Multiplaat-speler Dennis van Eijl in een reboundduel. (Foto Bernadette Struijk)

De twee ploegen waren er alles aan gelegen om elkaar middels de verdedigende druk het vuur aan de schenen te leggen. Dit was terug te zien aan de doelpunten die maar moeilijk vielen. Waar Merwede/Multiplaat de doelpunten maakte uit een aantal afstandsschoten en Tilburg de doelpunten maakte middels een aantal discutabele trucballen stond er bij rust een magere 6-5 op het bord voor het iets scherpere Tilburg.  Na de rust vielen de doelpunten voor een korte periode wat makkelijker bij beide ploegen, maar toch was het Tilburg dat door een aantal verre schoten een voorsprong van drie punten pakte (7-10). Toch wist Merwede/Multiplaat knap de rug te rechten en kwam terug tot 11-11 in deze wedstrijd waarin veel fysieke duels werden toegestaan door de scheidsrechter. Dit kwam deze wedstrijd die een mooi figuurlijk korfbalgevecht had moeten zijn niet ten goede.

Ongelukig balverlies
In de slotfase kwam Merwede/Multiplaat zelfs voor het eerst op voorsprong door een doelpunt van de ingevallen Eveline Liefrink en zelfs een tweede maal door een droge knal van Rianne Swets. Helaas lukte het de Sliedrechters voor de zoveelste maal dit seizoen niet om deze voorsprong vast te houden en door een ongelukkig balverlies kon de stand niet uitgebreid worden naar twee doelpunten verschil. En dan zul je altijd zien: een heel ver afstandsschot van een dame van Tilburg zorgde voor een gelijke stand en vervolgens na een lange aanval waarin Tilburg de reboundkracht goed gebruikte wisten de Tilburgers toch de winnende treffer te maken.

Tegen Rust Roest
Er is gestreden en geknokt in deze wedstrijd in de zware poule, maar het resultaat is zuur. De focus in de laatste drie wedstrijden zal liggen op een mooie klassering bij de top 4 en wie weet kan het kunststukje van enkele jaren geleden met een onverwacht kampioenschap nog herhaald worden. De volgende wedstrijd voor Merwede/Multiplaat1 staat gepland na het Pinksterweekend. Dat is weer eens een thuiswedstrijd tegen Rust Roest, de rode lantaarndrager in deze poule. Aanvang 15.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld