Lotte van Drunen laat in Frankrijk sterke races zien

VILLARS-SOUS-ÉCOT (FR.) / SLIEDRECHT – De Sliedrechtse motocrosser Lotte van Drunen (15) is in de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Franse Villars-sous-Écot, ten zuidwesten van Mulhouse, vierde geworden. Van Drunen moest in beide manches een inhaalrace rijden en deed dat voortreffelijk.

Lotte van Drunen kwam in de eerste manche terug naar een vijfde plaats en wist er in de tweede manche een vierde plaats uit te halen. (Foto Fullspectrum.media)

Het Franse circuit was een lastige baan voor Lotte. Ze kon hier niet heel veel trainen op deze locatie. Het was een baan met een harde ondergrond en hoogteverschillen, waarin ook nog eens veel diepe sporen zaten. In de vrije training liep het allemaal lekker voor Lotte en ze keerde met een goed gevoel terug naar het paddock. 90 minuten later stond de tijdtraining op het programma. Na verschillende keren aangezet te hebben, kwam ze uit op een tweede tijd. Daar was ze zeer tevreden over en begon zich met vertrouwen voor te bereiden op de eerste manche.

Gat dichten
Bij de start van de eerste manche kwam Lotte goed weg maar deed het gas te vroeg dicht bij het aanrijden van de eerste bocht waardoor verschillende dames haar voorbij schoten. Vanaf een achttiende plaats begon ze aan een inhaalrace en kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Iedere ronde wist ze rijders te passeren werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een zesde plaats. Vervolgens moest ze een gat dichten tot aan de vijfde dame maar het lukte haar om ook deze positie in de slotfase nog over te nemen waardoor ze op een vijfde plaats werd afgevlagd.

Sterke wedstrijd
Lotte van Drunen was er op gebrand om in de tweede manche een goede start te pakken. Ditmaal kwam ze heel goed weg alleen nu hield ze het gas te lang open waardoor ze niet meer op tijd af kon draaien in de eerste bocht. Dit had tot gevolg dat ze pas als veertiende aan de wedstrijd kon beginnen. Tijdens de eerste ronde wist ze al vele plaatsen winst te boeken en kwam op een achtste plaats voorbij start/finish. Ze reed een hele sterke wedstrijd waarbij ze meerdere keren de snelste dame op het circuit was. Ze werkte zich op naar een vierde plaats en kreeg zicht op de tweede en derde dame.

Derde WK-plaats
Helaas kreeg ze het gat net niet gedicht omdat ze een paar verkeerde keuzes maakte bij het passeren van achterblijvers. Na een sterk gereden wedstrijd eindigde ze als vierde en dit was ook haar positie in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat ze op een mooie derde plaats. Zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023 staat voor Lotte van Drunen de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap dames op het programma. De wedstrijd wordt gereden in Litouwen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld