Merwede/Multiplaat pakt punten in uitwedstrijd tegen Maassluis

MAASSLUIS / SLIEDRECHT – Voor de tweede wedstrijd in de zaalcompetitie speelde de korfbalselectie van Merwede/Multiplaat zaterdag 18 november 2023 tegen het eerste van Maassluis. Het Sliedrechtse team geeft de mooie seizoenstart een goed vervolg. Er werd in Maassluis nipt gewonnen met 18-19.

Ashley Kleijwegt neemt de doorloop bal voor de 16-19. (Foto Merwede/Multiplaat)

Waar vorige week de start moeizaam was, ging de Multiplaat brigade nu juist sterk van start. Na acht minuten stond het al 1-5 en men had duidelijk het betere van het spel met een prima niveau in de afronding. Na 22 minuten stond het al 5-12 en was de ploeg al in gedachten bij het rustsignaal. Helaas werden er wat onnodige goals geïncasseerd vlak voor rust en werd met een 8-13 stand de kleedkamers opgezocht. Het was een goede eerste helft geweest en toch was het gevoel in de kleedkamer niet euforisch. Het verschil had qua gevoel groter moeten zijn, zeker gezien het feit hoe er bijna de hele eerste helft zeer sterk verdedigd werd.

Slorige aanvallen
Na rust was het dus een kwestie van de draad weer oppakken, Maassluis scoorde echter direct de eerste twee goals. Maar van deze 10-13 tussenstand liepen de rood-witten toch weer vrij moeiteloos uit naar 10-16. Niets aan de hand zou je zeggen. Maar in de laatste veertien minuten ging het scoren steeds moeilijker en werden de aanvallen ook steeds slordiger. En omdat bij Maassluis 1 heer het even op de heupen kreeg, werd het opeens weer een echte wedstrijd. Via 14-16 werd het 5 minuten voor tijd toch weer 16-19. Maar het werd uiteindelijk nog spannend, met een 18-19 stand en nog 2 minuten te gaan.

Twee gezichten
De spanning nam toe maar de jonge ploeg van trainer Edwin Jansen rechtte de rug en verdedigde de voorsprong met hand en tand en zo werd de wedstrijd over de streep getrokken met een 18-19 winst. Echt een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft van een erg hoog niveau zowel aanvallend als verdedigend, maar een tweede helft met zeer stroef spel en zeer matige afronding. Maar de punten zijn binnen en koploper Merwede Multiplaat beleeft een goede start met vier punten uit twee wedstrijden. De volgende uitwedstrijd is zaterdag 25 november 2023 om 18.00 uur in de Develsteinhal in Zwijndrecht tegen Albatros. Een team waartegen tijdens het veldseizoen twee keer werd verloren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld