Medailleregen voor minioren Door Water Fit

ROZENBURG / SLIEDRECHT – De jongste zwemmers van zwem- en polovereniging Door Water Fit (DWF) zwommen zaterdag 18 november 2023 het tweede deel van het Minioren Circuit in Rozenburg. Elf zwemmers verschenen aan de startblokken en hebben in totaal zestien persoonlijke records (PR) en tien medailles behaald.

De DWF minioren met hun prijzen. (Foto DWF)

De wedstrijd begon met de gemengd, 4x50m wisselslag estafette. In de estafette zwom Emily Versteeg de 50m rugcrawl, Django Daems de 50m schoolslag, Sem van Hattem de 50m vlinderslag en Silke Lagendijk de 50m borstcrawl. Het gemengde team eindigden net op de vierde plaats.

Voor de oudste minioren stond er voor het eerst een lange afstand op het programma, de 200m wisselslag. Milan van Renswoude, Sem van Hattem, Aram Petrosyan en Roos van Wingerden zwommen deze afstand voor de eerste keer. Milan begon zijn 200m wisselslag snel met de 50m vlinderslag, hij verbeterde namelijk zijn tussentijd met drie seconden. Hij finishte met een snelle tijd van 3:33.43 en behaalde een gouden medaille. Sem zwom een mooie tijd van 3:55.74 en dat was snel genoeg voor een bronzen medaille. Aram zwom een mooie tijd van 4:38.01 en Roos zwom een snelle tijd van 3:43.96.

De jongens Matthijs Biesheuvel, Django Daems en Guus van Wingerden verschenen drie keer aan de start voor de 50m rugcrawl, 50m vrije slag en de 100m wisselslag. Matthijs verbeterde op de eerste afstand zijn tijd met één seconden. Dit was nog niet genoeg want op de tweede afstand zwom hij een tweede PR van twee seconden. De 100m wisselslag zwom hij voor het eerst in een tijd van 1:56.13 en dit was snel genoeg voor een bronzen medaille. Django zwom op de 50m vrije slag een PR van twee seconden en behaalde met zijn snelle tijd een bronzen medaille. Guus verbeterde op de eerste afstand, de 50m vrije slag, zijn tijd met twee seconden.

Verbeteringen
Hier bleef het niet bij, want op de 50m rugcrawl verbeterde hij zijn tijd met ook twee seconden en behaalde een bronzen medaille. De grootste PR die is verbeterd deze wedstrijd is van Aram Petrosyan. Hij verbeterde zijn tijd op de 100m rugcrawl met ruim dertien seconden. Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Lorraine Versteeg (2e), Milan van Renswoude (2x2e) en Roos van Wingerden (2e). Er zijn PR’s gezwommen door Sarah Mijnster (1x), Milan van Renswoude (2x), Emily Versteeg (1x), Lorraine Versteeg (2x) en Roos van Wingerden (2x). Volgende week wordt in Rotterdam het tweede deel van de Regio West Competitie gezwommen. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld