Merwede/Multiplaat niet verder dan gelijkspel tegen Fortis

OOST-SOUBURG / SLIEDRECHT – Na een aantal warme weken van voorbereiden stond zaterdag 7 september 2019 voor Merwede/Multiplaat 1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegen Fortis in Oost-Souburg, in Zeeland. Het weer van de afgelopen weken kon in geen groter contrast staan met het weer van de afgelopen weken.

Voordat de spelers goed en wel opgesteld stonden waren ze al doorweekt. Toen de donkere wolken overgetrokken waren stond er een 11-11 eindstand op het bord. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Merwede/Multiplaat wist in de eerste aanval de score direct te openen. Deze 0-1 stand zou echter de komende 10 minuten niet veranderen. Door het noodweer en spekgladde bal hadden beide ploegen moeite om tot scoren te komen.

Moeite met afronden
Veel ballen die van handen afgleden, schoten die te kort kwamen door de bal die met de minuut zwaarder werd en goede verdedigende druk van beide partijen  maakte het eerste kwartier niet erg aantrekkelijk. Daarna was de grootste plens water wel over waardoor beide ploegen iets beter in de wedstrijd kwamen maar nog steeds moeite hadden met de afronding. Vooral aan de kant van Merwede/Multiplaat werden er erg veel kansen gemist. Nadat de score tot 4-4 gelijk opgegaan was, wist Fortis toch als eerst een gaatje te slaan van 6-4 wat tevens de ruststand was.

Spelverloop
Na de rust schoot Merwede/Multiplaat uit de startblokken. Verdedigend werd er enorm veel druk gegeven waardoor Fortis aan weinig goede aanvallen kwam. Merwede/Multiplaat legde meer energie in de aanvallen en dit begon langzaam zijn vruchten af te werken. Merwede/Multiplaat wist de score om te draaien van een 6-4 achterstand naar een 6-10 voorsprong en wist de thuisploeg maar liefst 25 minuten van het score te houden in de tweede helft. Via 7-10 en 7-11 leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Sliedrecht. Stom balverlies en wat geluk aan de kant van  Fortis draaide de boel echter helemaal om en in de laatste aanval wist Fortis de gelijkmaker binnen te gooien en eindigde de wedstrijd in 11-11.

Eerste thuiswedstrijd
Daardoor heeft de ploeg niet de start waarop het gehoopt had en mag er nog wel even achter de oren gekrabd worden over de slotfase van de wedstrijd. Echter de vechtlust en de verdedigende agressie waarmee het de tweede helft gespeeld heeft, geeft weer moed voor de komende wedstrijden. Zaterdag 14 september 2019 staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Merwede/Multiplaat krijgt RWA op bezoek. De bezoekers hebben de eerste wedstrijd verloren en zetten graag een goed resultaat willen neer. De thuisploeg kan jouw aanmoediging goed gebruiken. Wedstrijd begint om 15.30 uur.