Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Gemeenteraad begint maandagavond nieuw vergaderseizoen op Kerkbuurt

SLIEDRECHT – Het nieuwe raadsseizoen begint maandagavond 9 september 2019 met een beeldvormende raadsvergadering op locatie. In de HEMA-vestiging aan de Kerkbuurt staat een samenkomst tussen 19.30-21.30 uur bekend. Onderwerp is winkelpromenade Kerkbuurt.

Op het programma staat onder meer een wandeling over de Kerkbuurt, het bespreken van subsidie-instrumenten voor de Kerkbuurt en een presentatie van de herinrichting van het horecaplein en Merwedeplein. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Economie en project Kerkbuurt geeft op de avond de aftrap met een korte toelichting van zo’n tien minuten op mogelijke subsidie-instrumenten voor de Kerkbuurt om vastgoedeigenaren en ondernemers te stimuleren invulling te geven aan een compacter winkelgebied met minder leegstand. Dinsdagavond 9 april 2019 stelde de gemeenteraad daarvoor het Toekomstperspectief Kerkbuurt vast.

Wandeling en presentatie
Er staat verder een wandeling van zo’n drie kwartier gepland over de Kerkbuurt. Het doel is om aankomende raadsvoorstellen toe te lichten aan de hand van specifieke locaties. De raadsleden en andere belangstellenden krijgen ook een presentatie over herinrichting van horecaplein en Merwedeplein. In brasserie De Dijk aan het Merwedeplein is er een nabeschouwing en kunnen weer vragen worden gesteld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld