Mensen gezocht voor op stembureau bij verkiezingen

SLIEDRECHT – Er is hulp nodig op het stembureau tijdens de gemeenteraadsverkiezingen woensdag 21 maart 2018. De gemeente Sliedrecht zoekt belangstellenden, die tussen 07.00 – 00.00 uur beschikbaar zijn die dag en willen meehelpen om het stemproces in het stembureau mee in goede banen te leiden. Daar staat een financiële vergoeding tegenover. 

Dit was in 2017 bij de verkiezing voor een nieuwe Tweede Kamer het stembureau in de Anne de Vries school. Gevraagd wordt je tijd en gastvrijheid. Belangstellenden worden bij de voorbereiding betrokken. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

De gemeente Sliedrecht meldt verder dat ‘het goed staat op je cv’. 

Voorwaarden
Op een stembureau moeten permanent minimaal drie leden aanwezig zijn. “Met het oog op de lange openingstijden is het raadzaam om voldoende plaatsvervangende leden te benoemen, zodat zij kunnen rouleren”, adviseert de Kiesraad. De gemeente Sliedrecht zoekt zodoende voldoende mensen. Niet iedereen kan zo maar op een stembureau plaatsnemen. Daar is een aantal voorwaarden aan verbonden. Je moet minimaal achttien jaar zijn, sociaal vaardig, enthousiast, zelfstandig, flexibel (tijd, pauzes, locatie, tot laat moeten blijven) en betrokken bij de gemeente Sliedrecht. Verder worden mensen gezocht met ‘een gezond stel hersens, verantwoordelijkheidsgevoel, doorzettings- en uithoudingsvermogen’. Je moet kunnen werken in teamverband, je aan de regels houden en je verdiepen in de gang van zaken rond het stemproces.

Cursus en uitgesloten
De gemeente Sliedrecht belooft je verder: een unieke dag, een bijzondere ervaring, een belangrijke taak, een digitale training met toets en een financiële vergoeding. In januari volg je een digitale training die je afsluit met een toets. Door deze toets ben je bekend met het stemproces en de werkzaamheden op een stembureau. Uitgesloten zijn mensen die benoemd zijn als lid van het gemeentelijk centraal stembureau, personen die als stembureaulid bij een vorige verkiezing in strijd met de wet hebben gehandeld, mensen die op de dag van de kandidaatstelling bij onherroepelijke rechterlijke uitspraak uit het kiesrecht zijn ontzet. 

Aanmelden kan via verkiezingen@sliedrecht.nl 

1 gedachte over “Mensen gezocht voor op stembureau bij verkiezingen

  1. Hierbij wil ik mij aanmelden om zitting te nemen op het stemburau bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

    Noot van de redactie
    Misschien even goed alle informatie lezen. Aanmelden is bij de gemeente Sliedrecht.
    Redactie Sliedrecht24

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld