Collectieve zorgverzekering voor lage inkomens

SLIEDRECHT – De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) biedt inwoners van de Drechtsteden met een laag inkomen de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Volgens de instantie sluit je hiermee een complete verzekering af die veel zorgkosten ruim vergoedt. De sociale dienst zegt mee te betalen aan deze verzekering. Ook krijg je volgens de SDD korting van de verzekeraar.

“Via de website Gezond Verzekerd kun je de premies voor 2018 en vergoedingen van de verschillende zorgverzekeringen vergelijken en zo het pakket uitzoeken dat het beste past bij je situatie. Je ziet ook hoeveel de sociale dienst meebetaalt (€ 15,- of 30,- per maand) en hoeveel korting je krijgt van de verzekeraar. Je kunt via deze website de verzekering afsluiten”, aldus SDD.

Voorwaarden
Aanmelden voor de collectieve zorgverzekering 2018 kan tot en met 31 december 2017. Je mag deze zorgverzekering afsluiten als je inwoner bent van de Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) en je inkomen van je huishouden niet meer is dan € 2.051,40 bruto per maand (voorwaarde voor 2018).

Informatie
Voor meer informatie kun je ook terecht bij: Bureau Sociaal Raadslieden, spreekuur op afspraak, dinsdagmorgen in de Buurthuiskamer, Havikstraat 5 en donderdagmorgen in de Reling, Industrieweg 13. Telefoonnummer voor het maken van afspraken: 0184-416729. Financieel Café, elke woensdagavond van 19.00-20.00 uur in de Buurthuiskamer in de Havikstraat. Inloop zonder afspraak.

2 gedachten over “Collectieve zorgverzekering voor lage inkomens

  1. Dit is best wel een goed aanbod.
    CZ geeft een korting van €10.91 en de gemeente €15.
    Dit is toch een voordeel van €25.91 per maand!
    En bij VGZ is de korting €6.97 per maand.
    Het is best de moeite waard om de website te bekijken!

Een reactie plaatsen