Japans restaurant Oishi Fusion

Meevallers van herinrichting moeten meerkosten rotonde opvangen

SLIEDRECHT – De gemeenteraad van Sliedrecht bespreekt dinsdagavond 24 september 2019 het agendapunt ‘Verschuiven kredieten binnen het Verkeers- en Mobiliteitsplan’. Geld dat is overgebleven van herinrichting kruispunt Stationsplein en het T-kruispunt N482 / Sportlaan kunnen volgens het college worden gebruikt voor de meerkosten van de rotonde Thorbeckelaan / Savornin Lohmanlaan / Simon Stevinstraat.

De rotonde in de Thorbeckelaan, toen deze werd aangelegd. Wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer  wil de meevallers gebruiken voor de extra kosten. Deze rotonde heeft ruim een miljoen euro gekost. Meer dan destijds begroot. (Archieffoto Peter Donk / Dronetv.nl)

Het college komt dinsdagavond met het voorstel om twee kredieten naar beneden bij te stellen, namelijk kruispunt Stationsplein (met € 159.000,–) en het T-kruispunt N482 / Sportlaan (met € 66.000,–) en het krediet voor de rotonde Thorbeckelaan / Savornin Lohmanlaan / Simon Stevinstraat te verhogen met  € 167.000,–. Dit alles op ‘de effecten op de kapitaallasten te verrekenen met de reserve investeringen maatschappelijk nut’. De raad moet instemmen met de begrotingswijziging. Dinsdagavond kan de raad eerst een oordeel vormen. 

2 gedachten over “Meevallers van herinrichting moeten meerkosten rotonde opvangen”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld