Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Breincollectief centraal tijdens Alzheimer Café

SLIEDRECHT – Het Alzheimer Café heeft elke eerste maandag van de maand een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van) dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Maandag 7 oktober 2019 om 19.30 uur gaat het over het breincollectief. Inloop vanaf 19.15 uur, locatie grand café De Biesbosch, Kerkbuurt 200 en de entree is gratis,

Maandagavond gaat het over het breincollectief. Maak kennis met een diversiteit aan hulpmiddelen die bijdragen aan een stimulerende leefomgeving.

Een leefomgeving die aangepast is aan het beschadigde brein van mensen met dementie neemt veel stress weg. Wanneer zij de omgeving intuïtief kunnen begrijpen, dan kunnen zij veel langer normaal functioneren en verhoogt dat het gevoel van welzijn. Vaak kunnen mensen met dementie dan ook langer prettig wonen.

Ervaring uitwisselen
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld