Meer zonnepanelen op dak van sporthal De Basis dankzij Stichting De Kaai

SLIEDRECHT – Mede dankzij een gulle gift van Stichting De Kaai is sporthal De Basis een stuk duurzamer geworden. De Sliedrechtse stichting betaalde mee aan de uitbreiding van het aantal zonnepanelen op het dak van de volleybalzaal. Daardoor kan de hal voortaan zelf en op duurzame wijze, in ongeveer veertig procent van het energieverbruik worden voorzien.

Voorzitter Joke van Bakel van Stichting De Kaai wordt bedankt door voorzitter Ad Riebergen van Stichting Sportaccommodatie Benedenveer.  

De zonnepanelen zijn geleverd en geïnstalleerd door Sliedrecht Sport business club-leden Elektroservice Holland en Loodgietersbedrijf Simon. Op de panelen zit twintig jaar garantie. Op het dak van het thuishonk van volleybalvereniging Sliedrecht Sport lagen al 210 zonnepanelen. Maar op het 1.693 vierkante meter grote dak was nog meer ruimte. Mede dankzij de steun van Stichting De Kaai zijn nog eens 116 extra panelen geïnstalleerd; goed voor een extra 34.000 kWh energie per jaar.

‘Grote stap’
Eigenaar van sporthal De Basis Stichting Sportaccommodatie Benedenveer (SSB) is De Kaai daar zeer erkentelijk voor en bedankte een bestuursdelegatie onder leiding van voorzitter Joke van Bakel dan ook hartelijk in Sportcafé ’t Bankie. SBB-voorzitter Ad Riebergen: “Heel erg mooi dat De Kaai ons hierin heeft kunnen steunen. Voor ons is dit een grote stap om de sporthal verder te verduurzamen. Daarmee dragen we bij aan de energietransitie in Sliedrecht en brengen we ook nog eens de exploitatiekosten naar beneden.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld