‘Meegaan in de veranderde werkelijkheid, kan ik dat?’

SLIEDRECHT – Stichting Welzijnswerk houdt maandagavond 2 november 2015 een Alzheimercafé. Tijdens deze bijeenkomst wordt de film getoond: ‘Meegaan in de veranderende werkelijkheid, kan ik dat’? Gespreksleider deze avond is psycholoog Mieke Kolk.

Stichting Welzijnswerk geeft aan, dat de gedachtenwereld van iemand met dementie soms moeilijk te volgen is. “Doordat mensen met dementie vaak leven in een andere werkelijkheid, hebben zij niet in de gaten dat hun gedrag problemen kan geven. Je merkt dat diegene voor wie je zorgt niet meer wil douchen. Moet je iemand dan toch onder de douche zetten? Dit zijn situaties waarin je een keuze hebt, hoe het probleem op te lossen. Er ontstaat echter vaak een dilemma: je kunt niet goed kiezen over de aanpak van het probleem, er zijn verschillende keuzemogelijkheden. Wat is nu de goede aanpak? Dit kan onmacht geven. Als je de confrontatie aangaat, kan iemand boos reageren en als je teveel toelaat ontstaan er andere problemen. Welke afwegingen maak je in gedachten om toch uiteindelijk een keuze te maken hoe om te gaan met iemand die een andere beleving heeft van de werkelijkheid?” 

Alzheimercafé
Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden.

De avond wordt gehouden in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13 en begint om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur. Meer informatie via tel. 0184-416729 (ma. en wo.) of email [email protected]. Alzheimertelefoon 0800- 5088.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld