Willem Aantjes ging naar school in Sliedrecht

SLIEDRECHT / REGIO – Oud-CDA-politicus Willem Aantjes (92) volgde zijn middelbare schoolopleiding in Sliedrecht. Donderdag 22 oktober 2015 overleed hij in Utrecht. 

Willem Aantjes is donderdag 22 oktober 2015 overleden. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Aantjes werd geboren in Bleskensgraaf en ging na de lagere school kort voor de Tweede Wereldoorlog naar de toenmalige Da Costa Mavo/ULO/MULO in Sliedrecht.

Radioprogramma
Daarna naar het gymnasium en hij studeerde nog rechten voor hij de politiek in ging. Hij werd Tweede Kamerlid en later fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer. In 1978 was er een gedwongen vertrek uit de politiek. Aantjes zou in de Tweede Wereldoorlog bij de SS hebben gediend, maar dat bleek veel later niet juist. Het kwaad was inmiddels geschied en Willem Aantjes zou deze beschuldiging in de beeldvorming altijd met zich meedragen. De in Sliedrecht gevestigde Nederlandse internetomroep RTV Holland zendt donderdagavond van 19.0021.00 uur een in memoriam uit. In het programma ‘Verhalen van Holland’-extra een uitgebreid gesprek dat Peter Donk jaren geleden had met Willem Aantjes.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld