Mede-oprichter United by Music overleden

SLIEDRECHT –  Mede-oprichter van United by Music de Amerikaanse zangeres Candye Kane is vrijdag 6 mei 2016 overleden. De zangeres is 54 jaar oud geworden. Dat maken betrokkenen rond de zangeres bekend op sociale media. Kane was al enige tijd ernstig ziek. 

“Music is what unites us and makes us all the same”, sprak Candye Kane. Ze was een grote zangeres. (Twitterfoto via Sjors van Wijngaarden)

Stichting United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek. Het doel van de stichting is om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Candye Kane raakte bij de stichting betrokken via Sliedrechter Joris van Wijngaarden, zo vertelt ze zelf.

Meerdere landen
United by Music heeft twee bands met diverse zangers en zangeressen. Met groot enthousiasme brengen de artiesten verschillende nummers in de blues- en swingstijl gecombineerd met boogie woogie. Sinds 2005 is United by Music uitgegroeid tot een internationaal succes met stichtingen in Nederland, Noorwegen en de Verenigde Staten. De droom is om United by Music in elke gemeenschap te introduceren, zodat mensen met een beperking overal ter wereld hun talenten kunnen tonen. Het podium geeft de artiesten een unieke kans om als gelijken behandeld te worden. In 2013 is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat United by Music een positief effect heeft op de artiesten, omdat zij zich minder eenzaam voelen en meer sociale steun ervaren. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld