Medailleregen bij vriendschappelijke meerkamp in buitenbad

GROOT-AMMERS / SLIEDRECHT – Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 18 juni 2022 aan de start van het buitenbad in Groot-Ammers. Voor de laatste ronde van de vriendschappelijke meerkamp. De zwemmers namen een groot aantal medailles mee naar huis.

Buiten zwemmen voelt anders dan binnen, maar dat heeft de zwemmers niet tegengehouden elkaar aan te moedigen en goed te presteren. (Foto DWF)

De wedstrijd begon met een zware 200m vlinderslag, onder wie twee zwemmers van DWF hem winnend hebben volbracht. Sanne Nederveen wist hier haar oude tijd met één minuut te verbreken en ze behaalde daarmee een persoonlijk record en zilveren medaille. Tweelingzus Lisa was haar net voor en nam een gouden medaille mee naar huis.

Nieuweling
DWF had er deze wedstrijd een nieuwe zwemmer bij, Guus van Wingerden (7 jaar). Hij kwam in actie op de 50m schoolslag en borstcrawl en wist op beide afstanden de derde plaats te veroveren. Ook zijn oudere zus Roos haalde op beide afstanden een bronzen medaille.

Familiesucces
De familie Hogendoorn mocht in totaal zeven medailles mee naar huis nemen. Nick wist met minder dan een seconde verschil eerste te worden op de 50m schoolslag met Bob op de tweede plaats. Verder lukte het Bob om op de 100m vlinderslag en 50m borstcrawl zilver te halen. Jongere zus Puck behaalde op alle drie de afstanden een zilveren medaille.

Doetse Kom
Verder waren er nog medailles voor Dena Ambachtsheer (2e), Silas van Bekkum (3e), Liz Bijkerk (2x 3e), Kenji Bor (1e, 2x 2e), Thijs Militie (2e, 3e), Lisa Nederveen (1e, 3e), Sanne Nederveen (2x 2e), Chantal Voorsluijs (3e). Er zijn PR’s gezwommen door Maurice Koot (2x), Thijs Militie (1x), Chantal Voorsluijs (1x). Zaterdag 25 juni 2022, de laatste wedstrijd van het seizoen, wordt er gezwommen in het buitenbad de Doetsekom in Giessenburg. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld