Orkesten Crescendo geven gouden randje aan zwoele dag

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Onder het motto van ‘Muziek in de Museumtuin’ brachten de vier orkesten van Muziekvereniging Crescendo zaterdagavond 18 juni 2022 een zomeravondconcert in de tuin van hét Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk. Het was voor de eerste keer sinds drie jaar dat dit weer mogelijk was. In de tuin waaide na een zwoele dag een welkom afkoelend briesje en de instrumenten zorgden voor een ‘warm briesje’.

Temidden van veel familie en andere muziekliefhebbers werd vol overgave gemusiceerd. Op deze foto het A-orkest dat aan het einde van het programma zorgde voor een professionele afsluiting van de gevarieerde muziekavond. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Remco van de Ven, secretaris van hét Nationaal Baggermuseum, heette alle aanwezigen welkom en kon – begrijpelijk en bevlogen als hij is – niet nalaten om het museum halverwege de avond tijdens een korte pauze te promoten. Vervolgens kwamen de vier orkesten van Crescendo aan bod om een staaltje van hun kunne te laten horen. Trotse familieleden genoten ervan! Lady-speaker Lucia Zonnenberg gaf – met hier en daar een kwinkslag – op originele wijze een toelichting tussen de verschillende orkesten.

Jeugdig elan
Als eerste kwam het Instaporkest onder leiding van Johan Donk aan bod. Geweldig om te zien hoe deze kleine beginnelingen die grote instrumenten bespelen. Zij speelden onder andere ‘Vader Jacob’ en ‘Boer er ligt een kip in ’t water’. Vervolgens was het C-orkest (met 1 jaar les) aan de beurt, ook onder leiding van Johan Donk. Op hun muziekpapier stonden deze avond onder andere ‘House of Dance’ en ‘Scorpion’.

Van B naar A
Daarna kwamen nog het B- en A-orkest, die allebei onder leiding staan van Paul Langerman staan. Het B-orkest – zij volgen inmiddels 4/5 jaar les – speelde onder meer ‘Lord of the Dance’ en ‘Pirates of the Caribbean’. Als toetje van de avond kwam het A-orkest (groot orkest) aan bod. Het ‘hoofdorkest’ – dat door aanwas van ‘onderuit’ voorlopig is verzekerd van continuïteit – speelde op professionele wijze onder andere ‘Phantom of the Opera’ en ‘Paris Montmartre’.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld