Merwede/Multiplaat wint laatste wedstrijd van het seizoen

SLIEDRECHT – Op de velden aan de Thorbeckelaan speelden zaterdagmiddag 18 juni 2022 het eerste team van de Sliedrechtse Korfbal Club Merwede/Multiplaat tegen Vitesse uit Barendrecht. Onder leiding van scheidsrechter Bond werd de wedstrijd gewonnen met 18-12. 

Ondanks dat er niks meer op het spel stond voor beide ploegen had Merwede/Multiplaat nog wat goed te maken na de uitnederlaag. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Vitesse uit Barendrecht kwam op een snikhete zaterdagmiddag op bezoek in Sliedrecht. 

Steeds voorsprong
Beide ploegen kwamen wat stroef in de wedstrijd waardoor beide aanvalsvakken maar korte aanvallen kon spelen. Het was Merwede/Multiplaat dat de openingstreffer maakte en al snel gecounterd werd door Vitesse. Aan het begin van de wedstrijd was dit spelbeeld het verhaal van de wedstrijd. De thuisploeg die elke keer de voorsprong nam, Vitesse dat langszij kwam.

Kanteling
Sanne de Jong moest halverwege de eerste helft het veld verlaten na een harde botsing met een Vitesse heer. Dat was ook het punt dat de rollen in de wedstrijd wat kantelde. Vitesse dat nu de voorsprong pakte en Merwede/Multiplaat in de achtervolging. Het lukte Merwede/Multiplaat om vlak voor rust toch nog met een doelpunt voorsprong de pauze in te gaan: 9-8.

Marge vastgehouden
Na rust was Merwede/Multiplaat veel efficiënter met de kansen die het kreeg. Zo kon het al snel uitlopen naar een marge van drie tot vier doelpunten. Die marge werd lang vastgehouden en richting het einde van de wedstrijd had de thuisploeg zelfs een marge van zes doelpunten opgebouwd. Een mooi moment om Tessa Visser – die afscheid nam van het spelen in de hoofdmacht – een publiekswissel te gunnen. Kort daarna floot de scheidsrechter af bij 18-12.

Speelster Tessa Visser nam afscheid van Merwede/Multiplaat1. (Foto Bernadette Struijk)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld