Maatschappelijke Advies Groep (MAG) uitgebreid tot negen leden

SLIEDRECHT – De Maatschappelijke Advies Groep (MAG) bestaat momenteel uit negen leden. De adviesgroep, die het college gevraagd en ongevraagd kan adviseren, is dus uitgebreid. Van vijf naar negen mensen. Dat maakte de gemeente Sliedrecht maandag 13 maart 2023 bekend. 

De adviesgroep is vorig jaar gestart met vijf leden. Met de toetreding van Vincent van Bennekum, Peter Corvers, Arjen van den Dool en Ed Zorg groeit de MAG deze maand naar negen leden. (Foto gemeente Sliedrecht)

“Deze adviesgroep bestaat uit deskundige inwoners van Sliedrecht die de gemeente adviseert op vraagstukken rond het Programma Ruimtelijke Vernieuwing”, bericht de gemeente Sliedrecht.

Kritisch klankbord
Voorzitter Bas Kurvers is blij met de uitbreiding: “Er liggen grote vraagstukken wat betreft het programmaplan Ruimtelijke Vernieuwing in Sliedrecht. Deze versterking stelt ons in staat om echt met een brede vertegenwoordiging van Sliedrechters als kritisch klankbord voor de gemeente te fungeren. Zo hebben wij onlangs onze eerste twee adviezen kunnen uitbrengen: een advies op het reeds door de raad vastgestelde Ambitiedocument én een ongevraagd advies direct gericht aan de raad over randvoorwaarden voor een asielzoekerscentrum (azc).” De MAG is tot heden niet transparant naar de inwoners gebleken, want met de media werden de adviezen niet gedeeld. 

Rumoerige start
De totstandkoming van de MAG verliep in november 2022 nogal chaotisch. Het college ging door het stof en de wethouder maakte excuses in de gemeenteraad. Eind vorig jaar benoemde het college een voorzitter en vier leden. Onlangs werden ze nog gepasseerd bij een eventueel advies rond de plannen voor een azc en de MAG kwam dus zelf met – het genoemde – ongevraagd advies. Ook geen enkele fractie in de gemeenteraad vroeg zich, voordat het azc in de raad kwam af, hoe de MAG er over dacht. De leden zijn niet gekozen en konden zich vorig najaar aanmelden. De gemeente omschrijft hen nu als ‘deskundige inwoners’. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld