Liveblog Koningsdag 2021 in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Het is Koningsdag 2021. Maar hoe anders dan andere jaren! De coronapandemie is nog niet voorbij en dat heeft grote gevolgen, want er zijn geen grote festiviteiten. Hoe viert Sliedrecht vandaag, dinsdag 27 april 2021, Koningsdag? De fotografen van online krant Sliedrecht24 zijn ook op pad! Maar ook inwoners hebben mooie plaatjes gemaakt.

Bij grandcafé Spek & Bonen stond deze foodtruck met picknick- en borrelboxen, zoetigheden en drankjes-to-go. De wagen is er nog tot 18.00 uur. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 

OPROEP
Heb je een mooie foto? Stuur hem op. Naast een foto graag enkele regels tekst en de naam van de fotograaf. Zetten we dat er bij! Mail de foto en wat informatie naar: [email protected] voor een snelle verwerking. 

Dit artikel wordt de hele dinsdag aangevuld.

17.37 uur:

17.18 uur:
“In de Alblasserwaard waren vandaag veel Sliedrechters te zien. Fietsend of autorijdend deden ze mee aan de puzzeltocht van zo n 35 kilometer die slingerde door Wijngaarden, Bleskensgraaf, Giessenburg en Hardinxveld-Giessendam ging. Het prachtige weer maakte er voor de familie Bakker en Westland een geslaagde middag van”, schrijft Jan Willem Westland aan Sliedrecht24.

Het was prachtig fietsweer. (Foto Jan Willem Westland)

15.57 uur:

16.47 uur:
“Vanuit ons raam in Hof van Sliedrecht hebben we genoten van Wilhelmus”, schrijft een bewoonster. (Foto Otilly Goosens)

15.22 uur:
Na afloop van de puzzelrit konden deelnemers achter partycentrum De Lockhorst aan de Sportlaan nog even langskomen voor een drankje en een oranje lekkernij. Samen voor Sliedrecht (en Oranjevereniging Sliedrecht) ontvingen daar de mensen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

13.58 uur:
Bij grandcafé Spek & Bonen stond deze foodtruck met picknick- en borrelboxen, zoetigheden en drankjes-to-go. De wagen is er nog tot 18.00 uur. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 

13.37 uur:
Kinderen vermaken zich met spelletjes op het ijsbaanterrein aan de Lijsterweg tijdens de Koning Willem IV  Spelen. Het evenement is georganiseerd door Samen voor Sliedrecht en Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS). (Video Richard van Hoek Fotografie / Sliedrecht24)

12.39 uur: 
Deelnemers aan de fiets- autopuzzeltocht kregen dinsdagmorgen een goodie bag mee met o.a. vlaggetje, medaille, fruit, snoep, drinken, kortingsbon ijsje. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 

12.16 uur:
Genieten van leuke spelletjes en een heerlijk zonnetje in de wijk Oude Uitbreiding. (Foto Annabel Verschure)

11.31 uur:
Schaakvereniging Sliedrecht, gevestigd in activiteitencentrum De Havik aan de Thorbeckelaan, organiseerde een jeugdtoernooi op het sportterrein van de naastgelegen korfbalvereniging. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

11.30 uur:
Burgemeester Jan de Vries (CDA) deed samen met zijn vrouw en dochter mee aan de fiets- autopuzzeltocht. Het vertrek was bij het raadhuis tussen 09.00 – 11.00 uur. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

11.26 uur:

11.23 uur: 
Spelletjes op het ijsbaanterrein aan de Lijsterweg. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

11.01 uur: 

10.50 uur:

10.10 uur:
Wilhelmus’Muziekkorpsen zorgden op straat voor een verrassingsoptreden.

10.02 uur:
In totaal acht trompettisten speelden twee coupletten van het Wilhelmus voor bij Hof van Sliedrecht aan de Lijsterweg. Zowel aan de voor- als achterkant van de Hof van Sliedrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

09.34 uur:
In de rij voor oranje tompoucen bij de plaatselijke bakker. Deze rij staat in de Christiaan Huygensstraat. Aan de achterkant van de winkel worden bestellingen opgehaald. Ze hebben er tussen de 4.000 en 5.000 gemaakt. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

09.02 uur:

08.33 uur:
Hier een foto van de traditie die elk jaar in huize Den Ouden word gevierd, “Want een Koningsdag zonder tompouce dat kan niet bij ons. Wij wensen jullie als redactie24 een mooie Koningsdag toe.” (Foto Familie Den Ouden)

08.00 uur: 
De aubade gemaakt door de Oranjevereniging Sliedrecht, de gemeente Sliedrecht, kinderkoren en jeugdorkesten van Crescendo Sliedrecht is hier online te zien. Daarin spreken onder meer burgemeester Jan de Vries (CDA) van de gemeente Sliedrecht en voorzitter Henk Lammers van de Oranjevereniging Sliedrecht (die dit jaar 110 jaar bestaat!) de inwoners toe.
De opnamen zijn eerder gemaakt aan het Dr. Langeveldplein. (Foto gemeente Sliedrecht)

07.49 uur:

00.01 uur:
Deze foto is maandagavond 26 april 2021 gemaakt bij Door Water Fit. Ook voor de leden van de Sliedrechtse Zwem- en Poloverening  is de viering van Koningsdag dit jaar anders. Toch hebben zij, op de vooravond van de verjaardag van Koning Willem Alexander, hun oranje jurken, hoedjes en zelf een oranje kikvorsmannenpak uit de kast getrokken.

Het oranje pak werd vorig gedragen door onder andere DWF-leden die vorig jaar meededen met de Amsterdam City Swim. In 2014 heeft Koningin Maxima meegedaan met de Amsterdam City Swim. Zo kreeg de training van maandagavond een koninklijk tintje. DWF plonste voor de Koning. (Foto Tabitha Lagendijk)

00.00 uur:

Koning Willem-Alexander is jarig. Hij viert zijn 54e verjaardag met zijn gezin in Eindhoven. (Foto Rijksvoorlichtingsdienst)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld