INGEZONDEN BRIEF: Werkzaamheden park bij Reinenweer

Ziet er geweldig mooi, idyllisch uit, een nieuw waterrijk en biodivers park, ons nieuwe prestige project van de gemeente.

De veranderingen in het park nabij de Groeneweer en Reinenweer. (Foto Janny Redeker)

Maar heeft iemand achter zijn tekentafel ook er weleens over nagedacht dat het ook een gevaarlijk project is. Gevaarlijk voor kinderen die zo via de glooiende oevers het water in kunnen lopen of een plank over de vele smalle stukken leggen om op de eilandjes te kunnen komen.

Ook ons uitrenveld moet eraan geloven en zal heringericht worden heel slim bedacht met twee rijen paaltjes in het water langs de randen. En ook de smalle stukken water is over nagedacht. Er zijn namelijk veel honden die heel graag zwemmen en die met een flinke sprong te water gaan en dan het risico lopen met hun borstkas op de paaltjes terecht te komen en daardoor zwaar of dodelijk gewond kunnen raken. En naar de overkant zwemmen en daar de kant oplopen dus meteen buiten het uitrenveld terecht komen.

En wat verder te denken van de vele muggen die we kunnen verwachten in deze modderpoeltjes. Ik geloof namelijk  niet dat de gemeente de boel regelmatig zal uitbaggeren net zoals de vele verwaarloosde en smerige vijvers in de  wijk waar op veel plekken nog maar zo een 30 cm water instaat.

De straten Reinenweer en Groeneweer en de Prickwaert hebben een brief ontvangen met een tekening van hoe het worden gaat. Dit had volgens mij de hele wijk moeten krijgen.

Ik kan me de reacties die nu gaan volgen indenken, dat wij dan maar op onze kinderen en honden moeten letten, maar misschien is het een beter idee dat de gemeente wat meer meedenkt en inspraak was misschien ook een ideetje geweest dan hadden we misschien met de gehele wijk kunnen meedenken aangezien het een park voor de gehele wijk is.

En gelukkig hoeft deze keer de vervuilde grond niet te worden afgevoerd, die gooien we maar op het uitrenveld!

Janny Redeker

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Werkzaamheden park bij Reinenweer”

  1. Ook ik verbaas mij erover dat midden in het broedseizoen vogels en watervogels partijen dichte struiken, rietkragen en bomen worden weggehaald. Altijd zitten op dit stuk water 2 vaste paartjes wilde eenden te broeden.

  2. Waarschijnlijk heeft uzelf een zware kijk op het leven en
    vind u het nodig om kritiek te leveren op mensen die u niet kent mijn leven is een heel fijn gezellig leven ik ben een heel positief mens, en wat anderen van mij vinden is aan anderen om dat te bepalen. Maar ik vind dit geen reactie op wat ik geschreven heb aangezien het niet netjes is om mensen persoonlijk aan te vallen.

  3. Ik woon zelf in de Reinenweer, maar heb geen tekeningen gezien. Ben al weken benieuwd hoe het er uit komt te zien

  4. Beste Janny,
    Als je alles zo negatief bekijkt als jij, heb je voor jezelf wel een heel slecht leven en zal je ook voor andere mensen niet de meest leuke figuur zijn. Bekijk de omgeving wat positiever en je zult ook zelf een beter leven krijgen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld