Liefhebbers van gitaarmuziek verzamelen Bij Boertie

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het was genieten voor de liefhebbers van gitaarmuziek zondagmiddag 19 maart 2023 in Bij Boertie, waar aan de Stationsweg de Sliedrechtse musicus-gitarist Gijs Lemmen ‘en vrienden’ lieten zien wat ze in huis hadden. Speciale gast was Joe Sixpack. Het thema was ’60 jaar gitaar’. 

Bezoekers konden binnenstappen en kosteloos meeluisteren. Hier speelt Gijs Lemmen. Zowel muziek door hemzelf geschreven als van anderen werd ten gehore gebracht. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Joe Sixpack laat zijn kunsten op de gitaar zien. Zondagmiddag was hij even ‘solo’ en dus los van zijn eigen muzikale gezelschap. Hij schoof aan bij zijn vriend Gijs Lemmen. Ook de zus van Lemmen speelde mee in de setting zondagmiddag. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Drum en andere instrumenten dan de gitaar waren thuis gelaten om het geluid niet overweldigend te maken. Het werd niet gemist en het geluid was er beslist niet minder om. Het publiek waardeerde het dat de musici alles uit het hoofd speelden. Geen noot of muziekstuk stond voor hen op papier. Met teksten tussen het spel door werd het publiek betrokken bij de uitvoering van een muziekstuk.

Herkenbaar
Van madly tot ballads en up-tempo tot ‘de gewone gitaarstemming’ kwamen voorbij voor het vooral wat oudere aanwezige publiek. Met muziek uit hun jonge levensjaren was de muziek herkenbaar. Onder het publiek collega-musici van Lemmen, die voor bekende en grote artiesten spelen. Maar ook goede vrienden van de optredende musici en verschillende belangstelleden, die een gezellige zondagmiddag besteden vonden. Elk muzikaal spel werd steevast afgesloten met een applaus. Dit soort zondagmiddag concerten missen we eigenlijk in het dorp. Daarom voor herhaling vatbaar. De horecazaak van Leon Boer, Bij Boertie, leent zich daar uitstekend voor.

Foto onder.

Het luisterende publiek zat ondertussen gezellig aan een wijntje en met nootjes op tafel op deze zondagmiddag. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld