Anique Bakker door naar finale Nederlands Kampioenschap turnen

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – Anique Bakker staat in de finale van het Nederlands Kampioenschap (NK) turnen. Tijdens de eerste halve finales van het NK in de de wedstrijdhal van het topsportcentrum in Rotterdam was ze zaterdag 18 maart 2023 als laatste aan de beurt. Ze behaalde de vierde plaats en plaatste zich als achtste voor de finale. Verder behaalde ze de eerste plaats op balk. Bakker zal dus ook deelnemen op dit toestel aan de finale, die zaterdag 22 en zondag 23 april 2023 in Alkmaar worden gehouden.

Anique Bakker komt uit bij de senioren in de tweede divisie. Daar doen op landelijk niveau 110 turnsters aan mee. In de finale zijn er daarvan nog geen dertig over. De finales van het NK zijn in sporthal De Meent in Alkmaar. (Foto omnisportvereniging Synergos)

Er waren nog drie andere turnsters van omnisportvereniging Synergos geplaatst voor de halve finale in Rotterdam.

Tekst gaat verder onder foto.

Turnster Anique Bakker bij het bord waar het scoreverloop binnenkomt. (Foto omnisportvereniging Synergos)

Reserveturnster
Stephany Koppelaar komt uit bij de jeugd tweede divisie en is vanuit het district doorgestroomd naar deze halve finale. Stephany zette zaterdag een hele goede wedstrijd neer en zij eindigde bij deze wedstrijd op de tiende plaats. Dat was helaas niet genoeg voor een plaats in de finale, maar door haar derde plaats op de vloer is zij wel reserveturnster voor de toestelfinale op dit onderdeel.

Niet door
In ronde twee waren de turnsters aan de beurt die turnen bij de junioren derde divisie. Maryse van de Bos is in deze categorie eerstejaars en behaalde de halve finale. Dat is een mooie prestatie. Bij deze halve finale wist ze de negende plaats te behalen met een derde plaats op de balk, maar helaas niet genoeg voor de landelijke finale. Doordat er in deze groep maar één finalist naar de toestelfinale gaat is de nummer twee reserveturnster, dus komt Maryse niet in aanmerking voor deze finale.

Onvoldoende punten
Synergos heeft twee turnsters die gelijk begonnen in de landelijke wedstrijden. Bij deze wedstrijden krijgen de turnsters punten voor hun plaatsing per wedstrijden en deze punten worden bij elkaar opgeteld voor de doorstroming naar de halve finales. Mandy Koppelaar turnt bij de senioren in de derde divisie. Daar deden in de voorrondes 230 turnsters aan mee. Mandy behaalde bij deze halve finale de vijfde plaats, maar doordat ze de derde kwalificatiewedstrijd had gemist door een blessure, behaalde ze niet het aantal punten om door te stromen naar de finale. Mandy is wel reserve turnster voor de toestelfinale op sprong.