Glorieus concert koren Ichthus en Glory in Grote Kerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Een kleine 160 (!) koorleden maakten er zaterdagavond 18 maart 2023 in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt een prachtige zangavond van. In de kerk van de Hervormde gemeente verzorgde Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus een gezamenlijk concert met Christelijk Jongerenkoor Glory uit Hardinxveld-Giessendam.

Het idee van Martin Zonnenberg en Mark Brandwijk om samen iets te doen met Ichthus en Glory dateerde van het najaar 2021. Door omstandigheden werd het tweemaal uitgesteld. Op deze foto zongen zij gezamenlijk het immense ‘Jacob’s Ladder’. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het mannenkoor Ichthus stond onder leiding van de alom bekende Martin Zonnenberg. Het jongerenkoor Glory stond onder leiding van Mark Brandwijk, een jonge musicus/dirigent die steeds bekender wordt en ook behoorlijk aan de weg timmert. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Uitgebalanceerde zangkunst
De beide koren brachten een gevarieerd repertoire. Ichthus zong onder andere ‘I will praise Him’, ‘Lord, I want tob e a Christian’ en ‘Een toekomst vol van hoop’. Van ingetogen tot hoog volume, maar altijd haarzuiver. Ook Glory – dat bestaat uit ongeveer 25 leden in de leeftijd van vijftien tot vijfendertig jaar – liet alle bezoekers genieten van haar uitgebalanceerde zangkunst. Zij zongen onder andere ‘Uit de diepten roep ik U’, ‘Lord, the clouds are gathering’ en ‘In His love’. Voor de bezoekers stond ook een aantal samenzangliederen op het programma.

1 gedachte over “Glorieus concert koren Ichthus en Glory in Grote Kerk”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld