Lezing over industrieel erfgoed, wandeling en museumbezoek

SLIEDRECHT – De Stichting Groene Hart houdt zondag 31 maart 2019 vanaf 13.30 uur een bijeenkomst in het Nationaal Baggermuseum (voormalig woonhuis van Adriaan Volker – red.) met een lezing over industrieel erfgoed, een wandeling rond 14.45 uur en een museumbezoek. Deelname is gratis. 

De middag begint met ontvangst met koffie en thee in het Nationaal Baggermuseum, Molendijk 204. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Na een korte inleiding over het industrieel erfgoed deelt Leon Bok (adviseur Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed voor funerair erfgoed – red.) zijn kennis van de oude begraafplaatsen en familiegraven van bekende industriëlen in de regio. Daarna is er de keus om mee te doen met een wandeling langs het industrieel erfgoed in Sliedrecht of een rondleiding door het museum. 

Wandel- en fietsroutes
De Stichting Groene Hart heeft een aantal wandel- en fietsroutes uitgezet in de Alblasserwaard / Vijfheerenlanden die niet alleen voeren langs industrieel erfgoed maar ook langs oude, bijzondere begraafplaatsen waar familiegraven van bekende industriëlen te vinden zijn.

Aanmelden
Deelname is gratis, maar je moet je wel aanmelden. Stuur een e-mail naar: kramer.groenehart@gmail.com Je krijgt een deelnamebevestiging.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld