‘Voorlopig amendement’ politieke partijen voor ‘lokale verankering’

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Een aantal politieke partijen uit gemeenten in de regio Drechtsteden kwam woensdagavond 13 maart 2019 bij elkaar in het gemeentehuis van Papendrecht. Ook een aantal Sliedrechtse politieke partijen was aanwezig. Op de avond is een ‘voorlopig amendement ontwikkeld over het onderwerp eindnotitie commissie Deetman (toekomst regio Drechtsteden)’. Binnenkort komt dit in de raad.

Niet alle partijen in de regio Drechtsteden willen in de toekomst opgaan in een Drechtstad, zoals onder meer de Commissaris van de Koning Jaap Smit onlangs opperde. Maar de provincie kan altijd een lokale/regio visie overrulen. (Foto provincie Zuid-Holland)

In het amendement zoals het er nu ligt, blijft de lokale inbreng van de raden overeind. Zeg maar ‘lokale verankering’ in het huidige Drechtstedenmodel, dat altijd gebaseerd is en moet zijn op het principe van verlengd lokaal bestuur. 

Gedrocht
De politieke partijen die woensdagavond aanwezig waren, waren wisselend van samenstelling. Op de avond was ook een aantal fracties uit Dordrecht aanwezig, ook van de Samenwerkende Lokale Partijen (SLP). “Waarom juist de PvdA, D66 en GroenLinks Dordrecht voltallig aanwezig in Papendrecht, terwijl die eigenlijk alleen maar liefst een Drechtstad willen. Gelukkig was hun invloed nul tijdens de avond is mijn mening”, stelt één van de aanwezig in een kort verslag dat in handen is van Sliedrecht24, Het huidige ‘Drechtstedengebeuren’ wordt door één van de deelnemende partijen ‘een democratisch gedrocht met regiofracties’ genoemd. In Papendrecht was ook de griffier van de regio aanwezig. 

Geheim
Een niet uitgenodigde Sliedrechtse politieke partij spreekt van een ‘geheim vergaderende club’. Anderen zeggen dat alle politieke partijen wel degelijk waren uitgenodigd.

2 gedachten over “‘Voorlopig amendement’ politieke partijen voor ‘lokale verankering’”

  1. Alle begin is moeilijk. Zeker als je een blok wilt vormen tegen de expansie drift van Dordrecht. Misschien een extra taak van die nieuwe wethouder? Die is in de Alblasserwaard goed bekend.

  2. Met het lezen van dit bericht weet je eigenlijk nog niets. Dat is niet zo vreemd, wat je hoorde in Sliedrecht vrijwel nooit iets over de besprekingen in de Drechtraad. Althans dat is mijn mening en die mag iedereen weten, dat weer wel.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld