Lenie verkoopt samen met vrijwilligers bij Variant Sliedrecht

SLIEDRECHT – Bij leer / werk- en activiteitencentrum Variant Sliedrecht onderdeel van Gemiva-SVG aan Nicolaas Beetstraat 6 staat elke woensdag een tafel vol handgemaakte spullen buiten. Deze zijn gemaakt en worden verkocht door mensen met een bijzonder verhaal. Eén van hen is Lenie. 

Lenie (rechts) samen met vrijwilligers achter de tafel. Op deze manier kunnen cliënten toch de spullen aan de man brengen op anderhalve meter afstand en in contact komen met passanten. (Foto Gemiva-SVG)

Lenie is één van de verkopers. “Komt u kijken? Heeft u interesse?”, vraagt zij dan aan de voorbijgangers. Ze hoopt zó dat ze komen kijken bij de verkooptafel. Lenie: “Klanten zijn enthousiast en zeggen dat het er mooi uitziet. Ze kopen spullen, soms komen ze terug en nemen ze een bekende mee. Of ze zetten er speciaal hun auto voor aan de kant.” Lenie leert van de begeleiders en vrijwilligers hoe ze de producten mooi kan presenteren. “Een beetje gezellig, speels, verschil in hoogtes. Ik vind het leuk om te doen.”

Spulletjes
Het is de bedoeling dat cliënten van Variant Sliedrecht binnenkort ook een winkeltraining krijgen, waarin ze nog meer over de presentatie leren en de wijze waarop ze klanten kunnen benaderen. Als de coronasituatie het toelaat, gaat de fysieke winkel weer open. Tot die tijd kan je langslopen bij de tafel met bijvoorbeeld kersdecoratie en- geschenken, keramiek, vogelhuisjes, kaarsen en geboortegeschenken. Je kunt er ook terecht voor het inleveren van recyclebare materialen. Of gewoon, voor een leuk gesprek. Bijvoorbeeld met Lenie, telkens op woensdag (als het weer het toelaat – red.) van 10.00 – 12.00 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld