Plan voor opheffen van tweerichtingenfietspad langs Parallelweg valt verkeerd

SLIEDRECHT – De Fietsersbond afdeling Gorinchem en Omstreken (FBG) is tegen het plan om het tweerichtingenfietspad langs de Parallelweg op te heffen. FBG van mening dat het in verband met de veiligheid zeer onverstandig is. Dat schrijft de organisatie in een brief aan de raad van de gemeente Sliedrecht.

De FBG doet in de brief een dringend beroep op de gemeenteraad om mede in het kader van de ambitie om tot nul verkeersdoden te komen het tweerichtingenfietspad langs de Parallelweg te handhaven. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De FBG behartigt de belangen van alle fietsers die vallen onder de regio van de afdeling Gorinchem en Omstreken van de Fietsersbond. Die afdeling omvat de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden.

Bezwaren
Het college heeft plannen om de Parallelweg aan te passen voor het gebruik ten behoeve van het gemotoriseerde verkeer. Het tweerichtingenfietspad langs deze weg zou dan komen te vervallen. Een aangepaste Leeghwaterstraat zou met een vervangend fietspad als alternatief moeten gaan dienen. “Afgezien van het feit dat fietsers over deze straat veel meer last zullen hebben van de luchtvervuiling door de A15 betekent dit voor fietsers vanuit het noorden, met name uit de kernen Wijngaarden, Bleskensgraaf en Oud-Alblas dat zij niet alleen met een omweg te maken krijgen, maar dat zij ook nog een drukkere Parallelweg moeten oversteken. Voor fietsers die voor vervolgvervoer de trein in Sliedrecht nemen houdt dit in dat zij de Parallelweg zelfs tweemaal moeten oversteken”, schrijft voorzitter Jan van Lankvelt namens de Fietsersbond van de afdeling Gorinchem en Omstreken. De FBG vreest dat deze wijziging zeker voor schoolgaande jongeren onverantwoord veel extra gevaar oplevert. Van Lankelt: “Bovendien is een industrieterrein met al zijn in- en uitrijdend vrachtverkeer geen veilig gebied voor fietsers.”

5 gedachten over “Plan voor opheffen van tweerichtingenfietspad langs Parallelweg valt verkeerd”

  1. Het fietspad zoals het nu is moet gewoon zo blijven automobillisten rijden daar als gekken over die weg

  2. Zoals gebruikelijk word er weer voorrang gegeven aan gemotoriseerd, vervuilend, gezondheid afbrekend, milleu afbrekend, maar geld opbrengend verkeer in plaats van gezondheid opbouwend, sportief, vervoer

  3. Wat goed dat zoiets zo bekeken wordt. En ze komen met goede argumenten. Dat wordt alternatieven zoeken door de Gemeente. Misschien gelijk procedure aanpassen: eerst advies van FBG, dan pas plannen maken?

  4. Helemaal mee eens FBG!
    Wie verzint er dan ook van deze onzinnige plannen!
    Als het gemotoriseerde verkeer meer ruimte krijgt, zal met name het sluipverkeer naar de N214 en A15, dat er toch al veel is, nog meer toenemen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld