Verjaardag Amalia 18 jaar wordt gevierd met klokgelui

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht vlagt dinsdag 7 december 2021 op haar gebouwen en luidt de klok van de Grote Kerk en mogelijk meerdere kerken tussen 09.00 tot 09.10 uur voor de achttiende verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Amalia. Dat zegt de gemeente Sliedrecht. 

De Prinses van Oranje in Paleis Noordeinde. Een bijzonder kroonjaar gezien de prinses meerderjarig wordt en vanaf deze datum haar vader Koning Willem-Alexander kan opvolgen, mocht zij daartoe worden geroepen. (© Foto RVD Frank Ruiter)

Tekst gaat verder onder tweet.

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) roept iedereen op deze koninklijke verjaardag te vieren met vlag en oranje wimpel; als symbool van vreugde en verbondenheid. De KBOV opperde ook dat het mooi zijn als vanuit allerlei plaatsen in Nederland de klokken klinken tussen 09.00 – 09.10 uur. Dat gebeurt dus ook in Sliedrecht. Voorzitter Pieter Verhoeve van de KBOV): “Klokgelui staat voor hoop, vreugde, verdriet en troost’, goed om deze op 7 december deze te laten klinken. Verder vragen we speciaal aan Nederlandse burgemeesters of zij zelf, samen met een achtienjarige uit hun gemeente, een persoonlijke opmerking zou willen meegeven aan Amalia.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Compositie, felicitatie-register, en -film
De Koninklijke Klokkenspelvereniging (KNKV) biedt op 7 december een speciale compositie ‘Amalia Achttien’ aan die gemaakt is naar aanleiding van de koninklijke verjaardag. Deze compositie wordt gedurende de dag en enkele dagen erna door verschillende beiaardiers gespeeld in het hele land. Op deze website is een felicitatieregister geopend. Iedereen kan daarin een mooie boodschap achterlaten. Namens de leden en het bestuur van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen komt er een felicitatiefilm online. “Daarmee krijgt onze prinses ook een digitaal aandenken namens de honderden Oranjevereniging die Nederland rijk is”,aldus Verhoeve.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld