Leerlingen spreken automobilisten aan op hun rijgedrag

SLIEDRECHT – Leerlingen van groep 7 van christelijke basisschool Oranje-Nassau spreken woensdag 20 september 2023 automobisten aan op veilig rijgedrag. Dat doen ze tussen 10.15 – 12.15 uur in een heldenoutfit op de Merwedestraat.

Leerlingen gaan gekleed als echte verkeershelden, met een rode cape en een rood masker. In kleine groepjes spreken ze automobilisten aan of ze ook een verkeersheld willen worden en waar ze dan op moeten letten. Na het korte gesprek ontvangen de automobilisten een sticker met hun naam en een flyer over deze ludieke gedragscampagne.(Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Politieagenten houden auto’s rond het verkeerspunt Merwestraat aan. De kinderen gaan daarna met de automobilisten in gesprek. Hoe veilig rijdt u? Wethouder Ton Spek (CDA) van Mobiliteit en Bereikbaarheid komt de kinderen deze ochtend een handje helpen. Basisschoolleerlingen en scholieren zijn kwetsbaar in het verkeer. De verkeershelden campagne is ontwikkeld om op een positieve en ludieke wijze samen met schoolkinderen en politie, chauffeurs voorlichting te geven over de kwetsbaarheid van kinderen in het verkeer in Sliedrecht. 

2 gedachten over “Leerlingen spreken automobilisten aan op hun rijgedrag”

  1. Misschien beginnen met aanspreken van eigen ouders die auto’s op de stoep parkeren zodat jij als voetganger op de weg moet gaan lopen. Er is niet eens parkeerplek tekort maar ze zijn gewoon lui en willen zo min mogelijk stappen zetten.

  2. Ze moeten daar maar eens gaan met een snelheidscontole, het is een 30 km zone maar als je ziet hoe hard ze soms rijden op de Havenstraat sommigen halen de 100.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld