Leerlingen leggen praktijkverkeersexamen af onder ogen van wethouder

SLIEDRECHT – De groepen 7 van de basisscholen OBS Roald Dahl, CBS Oranje Nassau, Johannes Calvijnschool en CBS Anne de Vriesschool doen woensdag 7 en donderdag 8 april 2021 het praktisch verkeersexamen. 

Wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer was woensdagmorgen bij het verkeersexamen van leerlingen van de Johannes Calvijnschool aan de Scheldelaan. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Door de coronamaatregelen begint het praktisch verkeersexamen vanaf de scholen. De leerlingen fietsen een route van iets meer dan vier kilometer. Tijdens de route komen de leerlingen langs veel voorkomende verkeerssituaties in Sliedrecht. Zo kunnen ze laten zien dat ze beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om veilig deel te nemen aan het verkeer. De kinderen hebben via school de route gekregen, zodat ze deze alvast kunnen oefenen.

7 gedachten over “Leerlingen leggen praktijkverkeersexamen af onder ogen van wethouder”

 1. Jazeker wel dhr of mevr Schram!
  Maar doe dat dan niet op een positief bericht waarin duidelijk wordt dat kinderen – die niet alles goed doen en fouten maken – serieus bezig zijn met het deelnemen aan het verkeer. Wat heb je eraan? Niets!
  Als je echt een klacht hebt over een ouder of een kind, neem dan gewoon even contact op met de school. Zeker weten dat ze dat waarderen en – waar mogelijk – actie ondernemen.

 2. Met M.Schram ben ik het volkomen eens. Toen ik nog in de omgeving van het Bonkelaarplein woonde zorgde ik er altijd voor dat ik er niet langs moest als de school daar in- of uitging.

 3. Ben het hier helemaal mee eens. Ook al eens bijna van de sokken ‘gefietst’ op het trottoir.

 4. Is er ook rekening gehouden met het feit dat over het voetpad heen fietsen niet is toe gestaan ?
  En dat het best gevaarlijk is om over de parkeerplaats heen te scheuren en dan vooral tussen de auto’s door op het Bonkelaarplein .
  En dat daarna de ouders ook een cursus mogen volgen vanwege asociaal parkeer gedrag !
  Zou heel fijn zijn als dat nou eens zou gebeuren !

Plaats een reactie

*=Verplicht veld