Oishi Fusion
VeiligGoed

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Ook vandaag, donderdag 19 maart 2020, bericht de redactie van Sliedrecht24 over de ingrijpende coronamaatregelen in Sliedrecht. Het laatste nieuws over afgelastingen, ontwikkelingen en reacties staan in het onderstaande artikel, als liveblog opgesteld. Dit artikel wordt de hele donderdag aangevuld.

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

20.47 uur

19.52 uur

18.59 uur

18.50 uur
Verpleeghuizen gaan op slot. Dus ook in Sliedrecht. De verpleeghuizen en instellingen voor ouderenzorg sluiten hun deuren voor bezoekers en anderen die niet noodzakelijk zijn voor de zorg. Dat zei minister Hugo de Jonge. Het geldt ook voor kleinschalige woonvormen in ouderenzorg. “We hebben een ingrijpend besluit moeten nemen. We moeten ouderen en andere kwetsbare mensen zoveel mogelijk afschermen van het virus.” Uitzonderingen vormen een eindelevenssituatie.

18.25 uur
Bouwmarkt Praxis komt donderdagavond met een nieuwe oproep naar hun klanten:

Maatregelen covid

18.12 uur
“Onderwijs op afstand. Het is echt heel anders dan wij gewend zijn”, concludeert het Team Griendencollege donderdag, “Gelukkig staat alles op de (digitale) rails en proberen we onze leerlingen van lesmateriaal te voorzien en te volgen. Met inzet van digitale middelen en met behulp van ouders, houden we onze leerlingen vast!”

16.50 uur
Leden van de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) hebben een lange brief gehad per e-mail met verschillende linkjes, waar informatie is te vinden. Naar aanleiding van het coronavirus sprak de VSO donderdagmiddag met ambtenaren van de gemeente Sliedrecht onder wie wethouder Piet Vat (Economie). “Plotseling worden wij ten gevolge van de uitbraak van het Coronavirus geconfronteerd met onzekere tijden. In de eerste plaats de onzekerheid over onze gezondheid en daarnaast een grote mate van onzekerheid over de economische gevolgen. Zonder enige twijfel zal de uitbraak van het Coronavirus voor velen van u tot negatieve economische gevolgen leiden. In het bijzonder geldt dit natuurlijk voor die bedrijven die ten gevolge van de genomen maatregelen tijdelijk volledig moeten sluiten of slechts zeer beperkt door kunnen gaan met hun bedrijfsuitoefening”, stelt de VSO in het schrijven. De ondernemers worden in de brief gewezen op de belangrijkste maatregelen die door de rijksoverheid zijn genomen. In het gesprek donderdagmiddag is gesproken over ondersteunende maatregelen voor zelfstandigen, gemeentelijke belastingen én huur- en/of pachtpenningen gemeentelijk onroerend goed. De VSO is vanaf nu vaker in contact met de gemeente Sliedrecht. “We hebben verder afgesproken dat we twee maal per week contact zullen hebben en voor wat betreft de communicatie is afgesproken dat alle partijen er bij gebaat zijn wanneer dit gekanaliseerd verloopt en dat de gemeente hiervoor de meest voor de hand liggende organisatie is. Suggesties en ideeën over hoe we elkaar kunnen helpen zijn natuurlijk van harte welkom. U kunt ze plaatsen op onze eigen website. We hebben geweldige bedrijven in Sliedrecht en laten we er met elkaar voor zorgen dat we blijvend trots kunnen zijn”, informeert voorzitter Adrie Stuij van de VSO. 

16.41 uur
Bij zorginstelling ASVZ zijn drie personen getest op corona en de uitslag was negatief. Dat bericht de ‘coronapagina’ op intranet van de organisatie. Ze waren dus niet besmet.

16.25 uur
“Binnen de regio is momenteel een werkgroep actief die de inzet van quarantainelocaties uitwerkt en actief op zoek is naar mogelijke quarantainelocaties. De gemeente Sliedrecht heeft geen locaties die op de lijst van de Veiligheidsregio staan”, staat in een memo van burgemeester Bram van Hemmen (CDA) aan de gemeenteraad.

16.19 uur
Gezien de huidige, onzeker situatie rondom Corona, roept het bestuur van volleybalvereniging Sliedrecht Sport net als de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) op om ook de Eredivisie, zowel bij de dames als heren, te beëindigen. “Wat ons betreft hebben gezondheid en welzijn van iedereen de prioriteit”, aldus voorzitter Cees Boer, “Hoe zeer wij ook van volleybal houden en hoe graag we ook met onze beide teams een gooi zouden willen doen naar het landskampioenschap. We denken dat het gezien de huidige omstandigheden onrealistisch is om de play-offs nog door te laten gaan. Dit levert onverantwoorde risico’s voor onze teams, staf en publiek.” Sliedrecht Sport roep de Nevobo dus op om nu een duidelijk besluit te nemen en de competitie in de Eredivisie niet uit te spelen. Boer: “Laten we ons met volle moed en vol vertrouwen richten op de competitie 2020-2021!”

13.40 uur

13.06 uur
Kom Aan Tafel! opent komend weekend hun ijssalon. “Ondanks dat ons restaurant gesloten moet blijven, is afhalen en bezorgen wel toegestaan. Daarom hebben we besloten om onze ijssalon dit weekend te openen. We zullen weer de meest heerlijke smaken in onze ijsvitrine presenteren en zullen ook met een leuke actie komen. Hou onze social media in de gaten!”, schrijven Youri en Amber Labee van Kom Aan Tafel!

12.14 uur
Wijkagent Klaas Blokland wil inwoners van Sliedrecht waarschuwen! Bij de politie in Papendrecht zijn meerdere meldingen binnengekomen van inwoners, die zogenaamd ‘medewerkers van de GGD’ aan de deur hebben gehad in verband met een corona-onderzoek. Ze proberen bij veelal oudere mensen binnen te komen en stelen vervolgens spullen. Zij maken misbruik van de coronacrisis. “Dit is een babbeltruc! Het is voorstelbaar dat men ook in Sliedrecht dit soort praktijken gaat uithalen”, aldus Blokland tegen de redactie van Sliedrecht24. Verstandig is niet op dergelijke verzoeken in te gaan, als het acuut is tel. 112 te bellen of als het minder haast heeft tel. 0900-8844

11.13 uur 
Voorzitter Wim Kos van de Raad van Bestuur van ASVZ heeft zijn personeel toegesproken en bedankt. 

10.32 uur

10.24 uur
Ook Loods 5 Sliedrecht bericht hun klanten: “Het is een spannende tijd en de maatregelen die de overheid neemt om het coronavirus te bestrijden zijn ingrijpend. We nemen onze verantwoordelijkheid en kiezen daarom voor passende maatregelen bij al onze winkels. Zo wordt er extra zorg besteed aan hygiëne in de winkels en worden contactpunten zoals winkelkarren, deurklinken en roltrappen extra schoongemaakt. Bij al onze winkels vind je desinfecterende gels, zowel bij de ingang en op de toiletten, als op de informatiebalies. We raden je aan om hier gebruik van te maken. We hebben onze collega’s in de winkels gevraagd om afstand te bewaren en vragen jou om deze maatregel te respecteren tijdens een bezoek aan Loods 5. Probeer ook voldoende afstand (1,5 meter) van andere klanten te houden, al zal dat in onze ruime winkels weinig moeite kosten. Je zult ook merken dat onze bezorgers je geen hand geven wanneer je bestelling wordt geleverd. Zij brengen je bestelling niet naar binnen, maar leveren tijdelijk tot de voordeur. De leveringen van bestellingen die je hebt geplaatst in onze winkels of webshop worden gewoon uitgevoerd. Onze restaurants zijn tijdelijk gesloten, maar onze winkels blijven open zoals je van ons gewend bent”, aldus Loods 5, die ook verwijst naar hun website voor aankopen. “We wensen iedereen die door het virus getroffen is of wordt veel sterkte en beterschap.” 

09.34 uur
Op de Kerkbuurt is donderdagavond 20 maart 2020 een groot aantal winkels dicht tijdens koopavond. Dat zijn voor zover nu bekend bij de Ondernemers Vereniging Kerkbuurt: Alblas, Bella Donna, Conny’s Haarstudio, Decolicious, Fabriekconceptstore Greenfairy Collective, Hans Anders, Hema, Holland & Barret, Hypozeker, Klein Kleding, Lichtzaak, Mojo Hair, Pour Toi, Rebelyells, Rozenhoed, Sandwich, Scapino, Shoeby, Sjeun, Slender You, Street One, Team Kappers, v.d. Ven, Vermaas, v.d. Vlies en Zeeman. 

08.45 uur
In verband met de aanpak van het coronavirus COVID-19 is er tot en met maandag 6 april 2020 geen onderwijs meer op mbo-instellingen. Het onderwijs wordt zoveel mogelijk op andere manieren vorm gegeven. In deze omstandigheden kunnen de aanmeldingsprocedures en intake voor het volgend schooljaar (2020-2021) niet volgens de reguliere tijdlijn uitgevoerd worden. Prioriteit ligt bij het in goede banen leiden van het onderwijs van het huidige schooljaar. Iedereen die na de zomer wil starten met een mbo-opleiding, moet zich normaliter uiterlijk voor 1 april aanmelden voor die opleiding. Dit om toelatingsrecht te hebben tot die opleiding.Deze datum is in verband met de aanpak van het coronavirus COVID-19 met 1 maand uitgesteld, tot 1 mei 2020. Op deze manier krijgen de mbo- instellingen de ruimte om eerst het onderwijs goed te organiseren en daarna de aanmeldprocedure en intake voor nieuwe instroom. Om als student toelatingsrecht te hebben tot een vervolgopleiding voor volgend schooljaar moeten eindexamenleerlingen vanuit voortgezet onderwijs zich uiterlijk voor 1 mei 2020 aanmelden.

04.26 uur

 

00.00 uur
Het laatste coronanieuws uit Sliedrecht van woensdag 18 maart 2020 vind je hier online. Elke dag heeft Sliedrecht24 een liveblog over de coronamaatregelen in Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld