Japans restaurant Oishi Fusion

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Ook vandaag, woensdag 18 maart 2020, bericht de redactie van Sliedrecht24 over de ingrijpende coronamaatregelen in Sliedrecht. Het laatste nieuws over afgelastingen, ontwikkelingen en reacties staan in het onderstaande artikel, als liveblog opgesteld. Dit artikel wordt de hele woensdag aangevuld.

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

19.00 uur
Kerkklokken waren woensdagavond tussen 19.00 – 19.15 uur te horen in heel Nederland. Ook in Sliedrecht. Dat was het gevolg van een oproep van de Raad van Kerken. Doel in deze onzekere tijd: het verspreiden van een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden. De oproep voor de kerken geldt ook voor woensdagavond 25 maart 2020 en woensdagavond 1 april 2020. In Sliedrecht waren de klokken te horen van o.a. de Maranthakerk, Grote Kerk en de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat.

18.58 uur

17.45 uur
Baggeraar Koninklijke Boskalis Westminster (Boskalis) op de grens van Papendrecht / Sliedrecht stelt de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) uit naar dinsdag 30 juni 2020. Het van oorsprong Sliedrechtse bedrijf wil vanwege het coronavirus de gezondheidsrisico’s van de aandeelhouders, bestuurders, commissarissen en werknemers zoveel mogelijk en daarom wordt de AvA van woensdag 13 mei 2020 verplaatst. “Met inachtneming van de wettelijke oproeptermijn zal de agenda op 19 mei 2020 worden gepubliceerd. Boskalis volgt de ontwikkelingen en aanwijzingen van de overheid ten aanzien van het COVID-19 (corona) virus op de voet en behoudt zich nadrukkelijk het recht voor om eventuele verdere maatregelen ten aanzien van de AvA te treffen, waaronder maar niet beperkt tot het limiteren van het aantal deelnemers aan de vergadering, dan wel het mogelijk verder uitstellen van de AvA”, schrijft Boskalis. Aandeelhouders worden verzocht de website van de Boskalis regelmatig te bezoeken voor eventuele nadere berichten met betrekking tot de AvA. 

17.27 uur
Nu er zoveel activiteiten geen doorgang kunnen vinden, heeft de regiegroep van de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat besloten om de kerkzaal driemaal per week open te stellen voor een stiltemoment. Gedurende die momenten word je in de gelegenheid gesteld om in stilte in de kerkzaal plaats te nemen om bijvoorbeeld te bidden en/of een kaarsje te ontsteken. Met ingang van maandag 23 maart 2019 kun je de kerkzaal bezoeken: maandag (12.00 – 14.00 uur), woensdag (09.00 – 11.00 uur) en vrijdag (1800 – 20.00 uur). Toegang via De Voorhof.

16.49 uur
Het werk bij Verschoor Sliedrecht aan Kerkbuurt 31 gaat door. “Zowel in de winkel als online staan we voor je klaar en blijven we je inspireren”, zegt Ellen Vermeulen van de modezaak, “Deze week een mooie winactie om iemand blij te maken! Wie kan er volgens jou nu wel een oppeppertje gebruiken? Er worden drie cadeaubonnen van €100,- verloot onder de genomineerden. Laat op Facebook weten wie jij dit extraatje gunt!”

15.59 uur
Cafetaria Het Kroontje aan Populierenhof 82 (tel. 0184 – 490950) is geopend van dinsdag tot en met zondag van 16.00 – 20.00 uur. Dat zijn afwijkende tijden. “Ook zijn wij uitsluitend geopend voor afhalen. Er kan dus ter plaatse niets worden genuttigd. Ook gaan wij proberen in het weekend te bezorgen tussen 17.00 en 19.30 uur. Wij vragen klanten daarbij wel rekening te houden met het volgende: er mogen maximaal 10 klanten gelijktijdig binnen, houd afstand van elkaar en betaal contactloos”, zegt Wim van den Herik van cafétaria Het Kroontje. Hij verkoopt tijdelijk ook zakken aardappels 10 kg voor € 8,–. Van den Herik: “Dit om ook de supermarkten een klein beetje te ontlasten.”

15.27 uur

15.05 uur
Pronto Wonen Sliedrecht is open. “Onze winkels blijven zo veel als kan open en we volgen de richtlijnen van het RIVM nauwlettend. Pas goed op jezelf en neem voldoende afstand wanneer je onze winkels bezoekt. Blijf je liever binnen? Onze meubels zijn ook online te bestellen! Toch kan het zijn dat leveringen iets langer duren dan gebruikelijk. Wij vragen hiervoor begrip”, schrijft Pronto Wonen Sliedrecht woensdagmiddag aan hun klanten.

14.50 uur
Italiaans restaurant Il Mago aan de Middeldiepstraat is gesloten, maar het afhalen van eten en het bezorgen van maaltijden is toegestaan. Vanaf donderdag 19 maart 2020 gebeurt dit onder strikte voorwaarden meldt Il Mago. “Deels opgelegd, deels omdat wij dit zelf willen voor uw en onze veiligheid. Afhalen kan door: te bestellen via onze website of app, niet meer dan 5 klanten tegelijk in onze zaak en het niet ter plaatse nuttigen van eten. Voor bezorgen geldt: “Alleen bestellen via website of app en wij zullen de bestelling van pizza’s, pasta’s en andere gerechten voor uw deur plaatsen, aanbellen en op afstand wachten tot u opendoet.”

14.26 uur

14.21 uur
De eindtoets groep 8 gaat niet door. Directeur Jan Willem van Andel heeft een brief gestuurd aan alle ouders/verzorgers en leerlingen van groep 8. In verband met het coronavirus worden dagelijks of soms per uur beslissingen genomen. “Vandaag is duidelijk geworden dat de eindtoets voor de groep 8 leerlingen vervalt. Vreemd voor de kinderen, de ouders en de school, maar wel een begrijpelijke beslissing. Qua aanmeldingen zitten wij als Anne de Vriesschool in elk geval goed, want de leerkrachten hebben persoonlijk vorige week alle aanmeldformulieren bij de juiste scholen afgeleverd. Vooralsnog gaan we ervan uit dat het schooladvies van de basisschool nu leidend zal zijn. Dit advies is met de kinderen en u als ouders in februari doorgesproken en hierop is vervolgens een passende school gekozen. Dit is de informatie voor dit moment, mocht zich iets wijzigen of aanvullend iets worden toegevoegd dan houden wij iedereen op de hoogte”, aldus Van Andel.

13.57 uur
In de gemeente Dordrecht wordt donderdagmorgen 19 maart 2020 de media geïnformeerd door Wouter Kolff (VVD), burgemeester van de gemeente Dordrecht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

13.38 uur

12.49 uur
Schoonheidsinstituut-Medisch pedicure BROWNEYES aan de Thorbeckelaan is gesloten vanwege het coronavirus. Toch probeert het bedrijf te helpen waar mogelijk. Zo gaan de mondkapjes naar de zorg, waar ze ze nu harder kunnen gebruiken dan wij hier. (Foto BROWNEYES)

11.57 uur

11.19 uur
In het kader van de Dag van Nationaal Gebed luidt de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat een kwartier de kerkklok. Dat is woensdagavond van 19.00 – 19.15 uur, als ‘teken van hoop en troost’. 

11.14 uur
Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) heeft via de gemeentelijke website een brief aan de inwoners en ondernemers geschreven vanwege coronavirus. Deze publiceren we in zijn geheel hieronder net als deze video van de gemeente Sliedrecht.

Tekst gaat verder onder video.

“Lieve mensen, In januari was Corona nog een ziekte die alleen op TV plaatsvond, ergens in China. Een onderdeel van iets, wat in het slechtste geval een Hollywood-film zou zijn. En op dit moment is het dichtbij, heel dichtbij. Het raakt Nederland, het raakt breed en het vraagt offers. Het vraagt offers van u, van mij en dat betekent dat we hier samen aan de lat staan”, schrijft Van Hemmen, “Samen doen, betekent dat er dus ook iets van u gevraagd wordt. Het betekent, dat u zoveel als mogelijk, thuis moet werken.”

“Vergaderingen met collega’s die niet nodig zijn, zorg dat u die digitaal gaat doen. Het betekent ook dat u zoveel mogelijk sociale contacten vooral op een andere manier zult moeten onderhouden, dan de fysieke. We moeten afstand houden. Minimaal anderhalve meter als u elkaar toch moet ontmoeten. En blijf weg bij ouderen of kwetsbaren, om hen te beschermen. Vier uw verjaardagsfeestjes in de zomer. Het is nu echt niet nodig om uw verjaardag te vieren. En tot slot, als u lid bent van een kerkgenootschap, ik weet dat u steun wilt zoeken bij elkaar. Maar zorg echt dat u de diensten zoveel mogelijk in hele kleine kring, met uw eigen gezin, via de digitale mogelijkheden volgt. Zoek elkaar niet op. Het is nu nodig dat we elkaar beschermen, om dit virus te verslaan.”

“Tegelijkertijd is het voor mij een vreemde manier om u nu op deze manier toe te spreken. In een tijd van echt hele grote crisis en een tijd waarin ik afscheid van u ga nemen. Een tijd waarin ik me had verheugd om u de hand te schudden, u te ontmoeten. En tegelijkertijd, ook daarin moeten we verstandig zijn. Dat kan allemaal niet doorgaan, maar ik ben er echt van overtuigd dat we elkaar nog tegenkomen. Dat we elkaar op een latere manier de hand kunnen schudden. Tegelijkertijd ben ik er ook van overtuigd, dat de Commissaris van de Koning met een uitstekende vervanger zal komen die deze crisis voortvarend ter hand zal nemen.”

“Deze tijd vraagt om veel minder ‘ik’ en veel meer ‘wij’. Deze tijd vraagt om veel minder ‘mijn’ en veel meer ‘ons’. En om die reden vraag ik u, Sliedrecht: kijk naar elkaar om. Zie naar elkaar om. Zie naar de zwakkeren, zie naar de ouderen. Doe boodschappen voor elkaar, heb contact met elkaar. Vraag en informeer. ‘Gaat het goed, red je het nog?’ Dit is een ingewikkelde tijd, waarin we elkaar heel erg hard nodig hebben.”

“Zoals ik net al zei, er is meer ‘wij’ en meer ‘ons’ nodig. Dat gaat ook over ons voedsel. Het is echt niet nodig om te hamsteren. En wij moeten echt zorgen voor elkaar en dat betekent dat we gewoon normaal boodschappen moeten blijven doen. Zodat er genoeg voor iedereen is. Voor ‘ons’ allemaal.”

“U weet dat ik in de afgelopen zeven jaar veelvuldig gebruik heb gemaakt van de hashtag #mooisliedrecht, omdat dat is, wat ons dorp is. En als ik zie wat er in de laatste dagen aan spontane hulp en spontane zelforganisatie plaatsvindt om deze crisis het hoofd te bieden met elkaar dan maakt me dat ongelijk trots op u allen. En zo gaan we samen deze crisis doorstaan.”

Uw burgemeester,
Bram van Hemmen

10.52 uur
Vervoerder Qbuzz heeft besloten om vanaf vrijdag 20 maart 2020 hun dienstregeling verder aan te passen. “Mede als gevolg van de overheidsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is het aantal reizigers in het openbaar vervoer de afgelopen dagen drastisch gedaald. Met de nieuwe basisdienstregeling bieden we voldoende capaciteit om alle reizigers naar hun bestemming te brengen, terwijl men in de bussen en treinen voldoende afstand van elkaar kan houden”, zegt woordvoerder Gea de Rie van Qbuzz, “Het rijden van de bussen en treinen is mensenwerk. Omdat het coronavirus voorlopig nog in Nederland zal zijn, is het van belang om zorgvuldig om te gaan met de inzet van onze collega’s. Met deze speciale basisdienstregeling houden we rekening met een stijgend aantal ziektemeldingen in vitale functies bij Qbuzz. Tegelijkertijd zijn we zuinig op onze collega’s door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn.”

10.00 uur
Bloemist Art & Flowers deelde woensdagmorgen aan de verzorgers en bewoners in verpleeghuis Waerthove aan Kerkbuurt 200 een steuntje in de rug uit door bosjes tulpen uit te delen. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Kooring en Den Toom gingen langs de kamers om personeel en bewoners een hart onder de riem te steken. De fotograaf van Sliedrecht24 mocht vanwege het coronavirus in Nederland niet mee langs de kamers.

09.57 uur

09.39 uur
Het bestuur van Watersport Vereniging Sliedrecht (WVS) heeft besloten het kombuis op de Kaai voor onbepaalde tijd te sluiten. Het toilet blijft wel open voor gebruik. “In navolging van de berichtgevingen van de overheid en RIVM zullen wij de clubaccommodatie Cornelis Korevaar ook per direct gaan sluiten. Dit houdt in dat er voorlopig geen soos en andere activiteiten in de ark mogen plaatsvinden”, bericht het bestuur van de vereniging. De algemene ledenvergadering van WVS die vrijdag 27 maart 2020 zou worden gehouden, gaat ook niet door. Officieel gaat het vaarseizoen woensdag 15 april 2020 in en gaan veel plezierboten zaterdag 18 april 2020 te water, als er geen nader bericht komt vanuit de overheid.

08.16 uur

00.00 uur
Het laatste coronanieuws uit Sliedrecht van dinsdag 17 maart 2020 vind je hier online. Elke dag heeft Sliedrecht24 een liveblog over de coronamaatregelen in Sliedrecht.

3 gedachten over “Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht”

  1. Zelf heb ik deze week aan twee bekenden die in de zorg werken een bloemetje gegeven. Dit kunnen anderen natuurlijk ook doen. Mooi initiatief van Art en Flowers, maar ik denk dat lezers van Sliedrecht24 dat ook kunnen doen voor zorgmedewerkers in hun omgeving.

  2. En wat dacht je van de zorgmedewerkers van Overdlydrecht en Parkzicht. Ook zijn er zorgmedewerkers in de Hoge Lijster, Slyenborg, de ASVZ, het Zorghuis Albasserwaard en de begeleiders van de diverse begeleidwonen projecten. Ook zij zetten in deze tijd hun beste beentje voor. Nu was het Art en Flower die een groep in het zonnetje heeft gezet, zou door andere bloemverkopers gevolg kunnen worden. Keuze genoeg in zorgverleners groepen.

  3. Ook de dames en heren van de thuiszorg verdienen een bloemetje. Weet niet of daar al aan gedacht is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld