Japans restaurant Oishi Fusion

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Ook vandaag, dinsdag 17 maart 2020, bericht de redactie van Sliedrecht24 over de ingrijpende coronamaatregelen in Sliedrecht. Het laatste nieuws over afgelastingen, ontwikkelingen en reacties staan in het onderstaande artikel, als liveblog opgesteld. Dit artikel wordt de hele dinsdag aangevuld.

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

21.39 uur
Steeds meer activiteiten worden afgelast. De anders rijkelijk gevulde digitale activiteitenagenda op Sliedrecht24 raakt behoorlijk leeg, omdat de evenementen uit de agenda worden verwijderd. 

21.34 uur
Badmintonvereniging Shuttle Up en de Papendrechtse Badminton Club blazen het Badminton Bedrijventoernooi af. Dat zou vrijdag 3 april 2020 gespeeld worden in sporthal De Stoep. Het zou voor de zevende keer worden gehouden.

21.28 uur
Lokaal zijn er verschillende initiatieven. Neem nu deze: “Wilt u of de kids graag wat doen? Maak een tekening knutselwerkje of stuur een kaart. Voor de oudere mensen die nu geen bezoek mogen krijgen! Ik zorg persoonlijk dat het uitgedeeld word! Alles naar: Valkhof 113 3362 GE Sliedrecht o.v.v. lichtpuntje voor ouderen”, schrijft Joke Koppelaar. 

21.00 uur
Steeds meer Sliedrechtse bedrijven worden de dupe van het coronavirus. Schoonheidsinstituut BROWNEYES zegt met tranen in de ogen toch ook het instituut te moeten sluiten. “Het is een zware en heftige tijd maar we moeten er alles aan doen met elkaar om voor elkaar te zorgen. We hopen dat als mensen producten nodig hebben dat ze dit online bij ons bestellen via de website om ons te steunen, want zoals vele bedrijven kunnen we elkaar lokaal helpen”, stelt eigenaar Jolanda Dekker dinsdagavond.

20.41 uur
De Werkgroep Kerk en Israël afd. Sliedrecht maakt bekend dat de Israël-avond van donderdag 26 maart 2020 wordt afgelast. De avond zou worden gehouden in de Maranathakerk met als gast drs. Kees de Vreugd, verbonden aan Christenen voor Israël en o.a. eindredacteur van het blad Israël en de Kerk. 

19.20 uur
Om 20.00 uur wordt er in de handen geklapt als waardering voor de hulpverleners. Als dank voor hun inzet. Dat gebeurt onder meer bij het Valkhofje. Het is niet bekend hoeveel mensen meedoen. 

18.36 uur
12Fly heeft de deuren gesloten. Dat wil niet zeggen dat alle begeleiding is stopgezet. Evert Smit heeft ons de mogelijkheid geboden om de komende weken te beschikken over een beveiligd programma om veel kinderen online te begeleiden. “Helaas lopen er ook trajecten waarbij het niet mogelijk is de kinderen online te begeleiden. De intakegesprekken hebben we helaas allemaal af moeten zeggen. Examenkandidaten die door de situatie nu in de stress zitten, bieden we de mogelijkheid gebruik te maken van onze diensten”, zegt Jolande Verboom van 12Fly tegen Sliedrecht24. Daarbij moet je denken aan korte ondersteuning met betrekking tot: hoe moet ik verder, wat heb ik nodig, hoe pak ik het aan, hoe hou ik mijn zenuwen onder controle. Let wel, het gaat om losse vragen en niet om trainingen. Je kunt op dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur telefonisch contact opnemen met: Jolanda Verboom (dinsdag), tel 06 – 20631175  en Marjolein Koole (donderdag), tel. 06 – 27425518.

16.32 uur
De Ondernemers Vereniging Kerkbuurt (OVK) meldt dat een groot aantal winkels op de winkelpromenade voorlopig geen koopavond houdt op donderdagavond. “Vooralsnog blijven de meeste winkels op de Kerkbuurt geopend en achter de schermen stellen we alles in het werk om ervoor te zorgen dat u bij ons uw aankopen veilig kunt blijven doen. Hierbij volgen we de richtlijnen van het RIVM en zullen wij waar  nodig direct actie ondernemen. Een groot aantal winkels zal echter de koopavonden tot nader bericht laten vervallen. Raadpleeg daarom de website en Facebook of neem telefonisch contact op met de betreffende winkel indien u van plan bent met de koopavond te bezoeken”, schrijft de OVK.

16.08 uur
Je kan tussen 16.30 – 21.00 uur eten bestellen en afhalen bij het Japans restaurant Oishi Fusion, Stationsweg 21 – 23, tel. 0184 – 208805. Het restaurant van Oishi Fusion is door de maatregel gesloten.

16.07 uur
“Zelf ben ik leerkracht en individueel kindbegeleider. Nu de scholen dicht zijn, kan het voor ouders een hele klus zijn om kinderen thuisonderwijs te geven. Ik bied gratis hulp bij schoolwerk aan, via de digitale weg. Ik heb al heel wat ouders bereikt, maar wellicht zitten er nog meer met moeilijkheden nu er thuisonderwijs gegeven moet worden”, schrijft Elsbeth Bonefaas. Interesse? Stuur een e-mail naar: elsbeth.hommel@gmail.com

16.00 uur

16.00 uur
De vestiging van McDonald’s in Hardinxveld-Giessendam is sinds dinsdagmorgen open, bericht het bedrijf in de middag. Er zijn extra maatregelen genomen om gasten via de McDrive een geheel contactloze bestelmogelijkheid te bieden. Afhalen is onder strikte voorwaarden weer toegestaan. Dick Bovekerk, franchisenemer van McDonald’s Hardinxveld-Giessendam: “In deze bijzondere tijd doen we er alles aan om de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers te kunnen garanderen, maar ook om mensen weer even zorgeloos te kunnen laten genieten van onze heerlijke producten. Dit betekent dat we elk fysiek contact zoveel mogelijk vermijden en bestellen in de McDrive zelfs geheel contactloos laten verlopen: van het betalen tot aan het afgeven van de bestelling.” Tweewielers worden toch toegelaten (alleen voetgangers niet). Vrijdag- en zaterdagavond kan je tot 01.00 uur (ipv 03.00 uur) terecht. 

15.10 uur
Art & Flowers wil woensdag de verzorgers en bewoners in verpleeghuis Waerthove een steuntje in de rug geven. Zij krijgen een bos tulpen. Woensdag meer in dit liveblog.

14.42 uur
HEMA Sliedrecht heeft besloten dat er donderdag 19 maart 2020 geen koopavond is vanwege het coronavirus. Ook Holland en Barrett is deze avond gesloten. “Of er volgende week een koopavond is gaan we per week bekijken”, zegt filiaalhouder Wim van den Dool van HEMA Sliedrecht.

14.22 uur
De Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ schrijft: “Er zijn veel vragen over het coronavirus (COVID-19) en de aanvullende maatregelen van het kabinet. Misschien staat de informatie die u zoekt op de website van de Rijksoverheid of bel met het landelijke informatienummer: 0800-1351 (vanaf het buitenland te bereiken via +31 20 205 1351). Bereikbaar van 08.00 en 22.00 uur.”

14.01 uur
Sliedrechtse jongeren melden dat ze boodschappen gaan doen voor de mensen die slecht ter been zijn. “Ook wil ik een lans breken voor alle zorgverleners die keihard aan het werk zijn om iedereen te helpen. Mocht je geen tijd hebben, s’avonds lege supermarkten aantreffen en wonen in regio Drechtsteden, let me know! Wij gaan kosteloos boodschappen voor je doen”, schrijft Omar Ali. Hieronder op de foto de groep jongeren.

14.00 uur 
Berichtgeving door RIVM over besmetting inwoner Sliedrecht is onjuist. Op een kaart van het instituut staat dit verkeerd vermeld. 

13.24 uur
Zingen&Zo (zang-theater-dans) heeft de groepslessen in elk geval tot maandag 6 april 2020 geschrapt. 

12.14 uur
De gemeenteraad vergadert dinsdagavond zonder publiek vanwege het coronavirus. Ook Sliedrecht24 is gevraagd om niet te komen en om online te luisteren. Ook burgerraadsleden zijn gevraagd weg te blijven.

11.23 uur
De huidadviesdag gaat woensdag 25 maart 2020 vanwege de coronacrisis niet door. Apotheek Hoogland zou deze dag organiseren.

11.20 uur

11.19 uur
Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) begint een tekeningenactie voor ouderen vanwege het bezoekverbod, een hart onder de riem te steken. “Tekenen is super leuk! En hoe leuk is het om een ander met jouw tekening te verblijden. SOJS roept kinderen op om mooie tekeningen te maken. Is je tekening af, zet je naam erop en breng deze naar één van onze brievenbussen in de volgende supermarkten: Albert Heijn Pranger de Ligt, Jumbo van Geest, Jumbo Sliedrecht Kerkbuurt, Dirk van den Broek Sliedrecht en Aldi Sliedrecht”, zegt combinatiefunctionaris Sport & Cultuur Michael Groen van SOJS. De tekeningen mogen ingeleverd worden t/m zaterdag 28 maart 2020. Daarna worden de zes mooiste tekeningen uitgekozen, die een workshop winnen bij Potlood & Paperassen. Alle tekeningen worden vervolgens verspreid onder de zorg- en verpleeghuizen in Sliedrecht. Groen: “Kortom maak dus zoveel mogelijk tekeningen om kans te maken op deze mooie prijs en zoveel mogelijk ouderen blij te maken!”

10.54 uur
Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen die landelijk gelden, past Stroomlijn, samen met de Sociale Dienst Drechtsteden, haar dienstverlening aan. De Drechthoppers rijden tot en met maandag 6 april 2020 niet. “Tenzij er sprake is van een medische noodzaak of een andere zeer urgente reden (bijvoorbeeld een uitvaart). De Wijkhoppers rijden ook tot en met 6 april niet. Ritten voor de Wijkhopper worden waargenomen door de Drechthopper. Wij vragen hiervoor uw begrip. Wij willen u ook graag laten weten dat wij bij Stroomlijn en de Sociale Dienst Drechtsteden de richtlijnen van het RIVM aanhouden. Dat betekent dat, waar het kan, medewerkers van Stroomlijn thuiswerken”, bericht Sociale Dienst Drechtsteden op hun website.

10.25 uur

10.11 uur

09.00 uur
Na een advies van de anko kappersbond om de zaak te sluiten, is ook Salon Nicoise aan de Molendijk gesloten. “Ik denk dat dit het beste is voor klanten, maar ook voor mezelf”, schrijft Franke Posthumes op de Sliedrecht24 Facebookpagina.

08.07 uur

07.53 uur
Woensdag 18 maart 2020 is er geen weekmarkt. De gemeente Sliedrecht zegt dat ook de komende weken geen markt wordt gehouden op het Burgemeester Winklerplein. De standhouders van de markt zijn geïnformeerd. Wanneer de weekmarkt wordt hervat, is nog niet bekend.

07.40 uur

07.15 uur
Wie denkt dat de leerlingen vrij hebben, heeft het mis. Sliedrechtse scholen geven de kinderen dagelijks digitaal huiswerk op.

00.00 uur
Het laatste coronanieuws uit Sliedrecht van maandag 16 maart 2020 vind je hier online

Plaats een reactie

*=Verplicht veld