Japans restaurant Oishi Fusion

Voorstel om Paas (SGP-ChristenUnie) waarnemer voor college te maken

SLIEDRECHT – Fractievoorzitter Cees Paas (SGP-ChristenUnie) wordt plaatsvervanger als de huidige wethouders wegvallen, onder ‘vervanging ex artikel 77 lid 2 Gemeentewet’. Het voorstel wordt dinsdag 17 maart 2020 aan de gemeenteraad voorgelegd tijdens een besluitvormende raadsvergadering. 

Cees Paas wordt belast met de waarneming als bedoeld in artikel 77 lid 2 van de Gemeentewet. (Foto gemeente Sliedrecht)

Door de bijzondere omstandigheden wordt de raad dinsdagavond gevraagd om Paas met de waarneming
van de wethouders te belasten als bedoeld in artikel 77 lid 2 van de Gemeentewet. Daarin staat letterlijk: “Bij verhindering of ontstentenis van alle wethouders wordt het ambt waargenomen door het langstzittende lid van de raad. Indien meer leden van de raad even lang zitting hebben, vindt de waarneming plaats door het oudste lid in jaren van hen. De raad kan een ander lid van de raad met de waarneming belasten.” Het voorstel komt van burgemeester Bram van Hemmen (CDA), voorzitter van de gemeenteraad.

2 gedachten over “Voorstel om Paas (SGP-ChristenUnie) waarnemer voor college te maken”

 1. Het voorstel behelst dus Hr.CeesPaas waarnemer te maken van het college .College bestaat bij wet Van een Burgemeester en Wethouders.
  Bij verhindering en of Ontstentenis van Wethouder is aanvaardbaar
  Of is het de bedoeling dat Hr Cees Spaas bij verhindering en of Ontstentenis van Burgemeester Bram Hemmen zijn plaats neemt in het college??
  De verhindering en of Ontstentenis is dus niet zo moeilijk immers eind Maart 2020 IS Bram Hemmen op voor hem Moverende reden Afwezig en of verhinderd.
  Ben zeer benieuwd hoe deze zaak zich zal ontwikkelen

  Gijs van Harskamp
  Succes en gezondheid dat laatste moet je koesteren

 2. Om misverstanden te voorkomen (anders lijkt het er op dat Paas in zijn eentje alle wethouders gaat vervangen): met “het ambt” wordt bedoeld dat van burgemeester.
  De wethouders zijn (art. 77, lid 1) als eersten aan de beurt als het gaat om waarneming van de burgemeester als die verhinderd is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld