Japans restaurant Oishi Fusion

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Ook vandaag, maandag 18 mei 2020, bericht de redactie van Sliedrecht24 over de ingrijpende coronamaatregelen in Sliedrecht. Het laatste nieuws over afgelastingen, ontwikkelingen en reacties staan in het onderstaande artikel, als liveblog #dag67 opgesteld. Dit artikel wordt de hele maandag aangevuld. 

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

20.00 uur

16.02 uur
Het zwembad opent geleidelijk haar deuren, dus vanaf  vandaag is de keuken van Brasserie Elco ook weer geopend voor afhaal +  bezorgen zij ook weer lunches/overwerkmaaltijden voor bedrijven. Ook hebben ze nu een actie: een gezinszak friet (4 pers.) + 4 snacks voor € 12,50 !!!

16.00 uur
Vanwege de coronamaatregelen vergadert de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) per video. Daaraan namen ruim dertig mensen deel. De algemene jaarvergadering kwam vanuit het Afscheidshuys Valckenhorst van Orchis Uitvaartzorg aan de Valkweg. De VSO telt nu 150 leden en wil groeien naar 250 leden. Er zijn zo’n tweeduizend Sliedrechtse bedrijven nog geen lid volgens voorzitter Adrie Stuij. De VSO heeft naar aanleiding van de coronacrisis nog geen opzeggingen van bedrijven ontvangen. Er kwamen zelfs leden bij.

Door de coronamaatregelen is een aantal activiteiten geschrapt of doorgeschoven. Zo gaat de haringparty niet door dit jaar. Veel leden vonden het prima vergaderen en gaven het VSO-bestuur complimenten. Voorzitter Stuy had het graag anders gezien. Gewoon ‘gezellig’ met de leden, fysiek aanwezig.

15.47 uur

13.30 uur
In totaal is bij 55 inwoners van Sliedrecht tot nu toe officieel het coronavirus vastgesteld. Tien mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis (of ondertussen daaruit ontslagen) en vijf mensen uit Sliedecht zijn aan het coronavirus overleden. Dat bericht maandagmiddag de Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ. 

13.22 uur

11.50 uur

11.27 uur

09.55  uur

00.01 uur
Coronatesten zijn vanaf vandaag ook beschikbaar voor mantelzorgers. Daarvoor waren de testen alleen beschikbaar voor risicopatiënten, zorgpersoneel en mensen die met kinderen werken getest. Vanaf vandaag dus ook mensen die zorgen voor een hulpbehoevende uit hun omgeving. Alleen mantelzorgers die geen anderhalve meter afstand kunnen houden, komen in aanmerking voor een test. Denk dan aan ogen druppelen, helpen met wassen en aankleden.

00.00 uur
Het laatste coronanieuws uit Sliedrecht van zondag 17 mei 2020, vind je hier online. Elke dag heeft Sliedrecht24 een liveblog over de coronamaatregelen in Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld