Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De redactie van online krant Sliedrecht24 bericht dagelijks over de coronamaatregelen in Sliedrecht. In dit liveblog van vrijdag 8 januari 2021 het laatste nieuws over het coronavirus, ontwikkelingen en reacties. Dit artikel wordt de hele vrijdag aangevuld.

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: [email protected]

18.30 uur:
Wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) bericht vrijdag 7 januari 2021 via het logboek coronamaatregeken aan de gemeenteraad: “Afgelopen woensdag is er gestart met het vaccineren in het Beatrixziekenhuis en gisteren in het Albert Schweitzer ziekenhuis . Volgende week vrijdag zullen ze (GGD ZHZ – red.) starten in de Deetos hal te Dordrecht. Zoals eerder aangegeven gaan de ontwikkelingen snel en kan de informatie bij lezing achterhaald zijn. Voor wat betreft de strategie gaan er veel ideeën rond, omdat we afhankelijk zijn van het aantal vaccins. Afgelopen week was er weer onduidelijkheid voor wat betreft de verkoop van dierenspullen op de weekmarkt. In het Regionaal Beleidsteam (RBT*) is besloten dat het nog steeds verboden is.”

*Het Regionaal BeleidsTeam (RBT) komt bijeen als een incident in meerdere gemeenten gevolgen heeft. De voorzitter van de Veiligheidsregio, de burgemeester van de grootste gemeente in de regio (Dordrecht)  treedt op als bevoegd gezag  en heeft de leiding. Het RBT komt bijeen als er sprake is van een GRIP 4.

14.35 uur:

10.38 uur:

10.44 uur:
Wie de gemeente binnen of uit rijdt, zal het meteen opvallen. De banieren van de gemeente Sliedrecht hebben een ander thema gekregen. Ze staan in het teken van het heersende coronavirus.

Deze banieren staan ter hoogte van de Parallelweg nabij bedrijventerrein Nijverwaard. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De banieren hebben de bekende thema’s om het virus te lijf te gaan, zoals ‘Houd afstand’. De campagne heeft de gemeente Sliedrecht samen met de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid opgepakt. Ook deze organisatie staat op de langwerpige vlaggen.

00.00 uur:
Het corona-liveblog van donderdag 7 januari 2021 vind je hier online.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld