Kerken en geloofsgemeenschappen doen mee aan ‘Week van Gebed’

SLIEDRECHT – Verschillende kerken en geloofsgemeenschappen in Sliedrecht doen mee aan de Week van Gebed. Vanaf maandag 18 januari 2021 tot en met vrijdag 22 januari 2021 wordt iedere avond een gebedsmoment georganiseerd. Dit jaar uitgezonden vanuit één locatie en elke avond verzorgd door een andere kerk of geloofsgemeenschap. Ze zijn hier online te volgen. 

De gebedsmomenten beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een half uur. Ieder die mee wil bidden is welkom om dit online te volgen. 

Organisatoren zijn leden van de volgende kerkelijke gemeenschappen: Hervormde gemeente  (maandag 18 januari 2021), Gereformeerde kerk (dinsdag 19 januari 2021), LEEF! (woensdag 20 januari 2021), Rooms Katholieke Kerk (donderdag 21 januari 2021) en de samenwerkingsgemeente NGKv (vrijdag 22 januari 2021). ‘Blijf in mijn liefde’ is het thema. Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema is dit jaar aangedragen door christenen uit Zwitserland.

Missionair netwerk
De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken en MissieNederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit  verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. De organisaties ontwikkelden materialen voor kerken en christenen, om invulling te geven aan het thema. Er is onder meer een gebedsboekje met dagelijkse overdenkingen en gebedspunten en zijn er materialen beschikbaar voor kinderen en tieners.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld