Japans restaurant Oishi Fusion

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Ook vandaag, vrijdag 27 maart 2020, bericht de redactie van Sliedrecht24 over de ingrijpende coronamaatregelen in Sliedrecht. Het laatste nieuws over afgelastingen, ontwikkelingen en reacties staan in het onderstaande artikel, als liveblog opgesteld. Dit artikel wordt de hele vrijdag aangevuld. 

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

22.00 uur

21.44 uur

19.44 uur
Voor ondernemers is het een lastige tijd en dus moet je creatief worden. Verschoor Sliedrecht spreekt via een Youtube-video hun klanten aan. “Hoe is het met jullie? We denken aan je en we missen je. We willen je laten weten dat het team van Verschoor op welke manier dan ook voor je klaarstaat”, vertelt Rianne Verschoor. 

17.17 uur

16.44 uur
Bijna weekend! Hoe ging het deze week in de apotheek? Daar weet Paul van Bakel jr. wel een antwoord op. “Ondanks dat de balies gesloten zijn is het werk doorgegaan. Mensen tonen veel begrip voor de situatie. Dat vinden wij als apotheekteam heel erg fijn. Compliment aan de patiënt!”, zegt Van Bakel. Nog even voor de duidelijkheid. Ondanks dat de balie niet toegankelijk is voor patiënten zijn de apotheken in Sliedrecht wél open en telefonisch of per email bereikbaar. Van Bakel: “Bij Apotheek Hoogland aan het Burgemeester Winklerplein is zelfs de dienstsluis tijdens openingstijden beschikbaar. Daar kunt u één voor één geholpen worden. Producten in de vrije verkoop zoals hoestdrank, multi vitamines of Vichy kunnen telefonisch besteld worden en via bezorgen of ophaal kluis aan u worden geleverd.” In Apotheek Hoogland kan dit ook via de dienstsluis. Je kunt daar terecht met jouw kortingsbonnen en spaarkaarten, maar wel één voor één.

16.07 uur

15.54 uur

15.07 uur

13.46 uur
Voor ondernemers is het een zware tijd. Om de tijd en mogelijkheden zo productief mogelijk in te zetten, proberen de mensen van Klein Kleding Sliedrecht aan de Kerkbuurt hun steentje bij te dragen. “Dit doen we graag voor de toppers uit de (thuis)zorg, door het maken van mondkapjes. We zijn ons bewust van het feit dat dit géén mondkapje is van medische kwaliteit, het is dus niet geschikt voor bescherming in de acute zorg. Maar er is ook veel vraag vanuit (thuis)zorginstellingen, omdat op dit moment ieder laagje bescherming telt! We leveren de mondkapjes tegen een kleine vergoeding van materiaalkosten, maar absoluut zonder winstoogmerk. Laten we het samen doen, juist in deze moeilijke tijden”, schrijft Klein Kleding. Kun je de hulp gebruiken of ken je iemand? Heb je een andere vraag? Neem dan contact op door te bellen naar tel. 0184-491013 of stuur een e-mail naar: klantenservice@kleinkleding.nl

13.03 uur
Je zal maar een afspraak (niet-spoedeisende) hebben bij het ziekenhuis… Nog langer uitstel.

12.26 uur
Eerst dode als gevolg van corona in Sliedrecht. Het gaat om een man (83). Hij is donderdagmorgen overleden.

11.43 uur

Dit is de ‘Let’s stop civid together’-zuil bij de ingang van Intratuin aan de Prisma. Deze is bedoeld om je handen te desinfecteren. “De verspreiding van het coronavirus heeft grote impact op ons allemaal en zorgt ervoor dat wij anders met elkaar dienen om te gaan. Intratuin Sliedrecht is zich hier uiteraard van bewust en hanteert de nodige extra maatregelen om de kans op besmettingen te minimaliseren. Wij houden ons aan de regels van Tuinbranche Nederland. Wij verzoeken u om uw aankopen gericht te doen; raak alleen het product aan dat u nodig heeft”, bericht Intratuin Sliedrecht. Hier online alle informatie over genomen coronamaatregelen bij Intratuin.

10.04 uur

09.07 uur
Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem past vanaf vrijdag 27 maart 2020 de bezoekersregeling aan. Patiënten mogen geen bezoek meer ontvangen. “Een moeilijke beslissing, die is genomen uit veiligheidsoverwegingen. We hebben deze keuze gemaakt om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. We snappen dat dit een heel ingrijpende maatregel is voor onze patiënten en hun naasten. Het is een noodzakelijke stap om nog meer veiligheid te bieden aan onze patiënten en medewerkers”, schrijft Rivas Zorggroep.

Op deze bezoekregeling zijn enkele uitzonderingen:
•    Op de kinder- en jeugdafdeling mag één ouder of voogd bij een opgenomen kind verblijven. Liefst steeds dezelfde ouder/voogd (dus geen afwisseling).
•    Op de afdeling verloskunde mag de partner aanwezig zijn bij de bevalling.
•    Waken bij een stervende patiënt: hierover worden op maat afspraken gemaakt in overleg met de behandelend arts of het verpleegteam.
•    Patiënten die de polikliniek bezoeken voor een afspraak, mogen één begeleider meenemen. Deze begeleider mag dan geen gezondheidsklachten zoals verkoudheid of koorts hebben.
•    Bij een patiënt met een delier, mag één bezoeker aanwezig zijn.

Bezoekers melden zich bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Daar wordt gecontroleerd op gezondheidsklachten. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

09.00 uur

04.29 uur
Rietveld Licht & Wonen sluit vanaf vrijdag 27 maart 2020 de showroom. “We leven op dit moment in bijzondere tijden”, schrijft het bedrijf op Facebook,  “Met elkaar dragen wij de verantwoordelijkheid om als maatschappij zo goed mogelijk door deze coronacrisis heen te komen. Daarom hebben we besloten onze showroom in Sliedrecht vanaf vrijdag 27 maart 2020 tot nader order te sluiten. De online verkoop op rietveldlicht.nl en de leveringen aan huis gaan gewoon door zoals u van ons gewend bent.”

00.00 uur
Het laatste coronanieuws uit Sliedrecht van donderdag 26 maart 2020 vind je hier online. Elke dag heeft Sliedrecht24 een liveblog over de coronamaatregelen in Sliedrecht.

5 gedachten over “Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht”

 1. Klein kleding zelfs in deze tijd nog een vergoeding vragen voor de mondkapjes. Waar zijn we mee bezig??

 2. Er worden door de GGD / gemeente Sliedrecht cijfers verspreid, die wij aanhouden.
  Dat er andere cijfers zijn (die van het RIVM), legt de GGD (Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ) op hun website uit.
  Wij, Sliedrecht24, zijn van feiten en niet van de aannames.

 3. Mag dit namens bevolking weten. Ik lees in ad dordtenaar 7 gevallen van corona in sliedrecht? Is dit officieel gevestigt of nat vinger journalistiek ?

  Was bij AH mij werden regels uit gelegd over winkel wagen gebruik okay. Leverde mijn wagentje in werdt weer schoon gemaakt. Een advies hang papier op in winkel zag 2 vrouwen vrolijk hun wagentje buiten in rij zetten !

 4. Kennelijk is niet iedereen doordrongen waarom scholen dicht zijn.
  Op het kinderspeelplaatsje bij de Julianastraat, achter de Wilhelminastraat zag ik Woensdag zo’n 30 kinderen en wat ouders gewoon met elkaar spelen en ouders met elkaar praten zonder welke afstand dan ook te respecteren. En ook vandaag weer. Handhaving zou zeker hier wel gepast zijn.

 5. Zoals op Woensdag en nu Vrijdag vroeg boodschappen gedaan bevalt mij eigenlijk wel rustig veel meer ruimte dan normaal boodschappenenkarren worden schoongemaakt pluspunt bij de Jumbo er moeten geen munten en of muntgeld in de houder gedaan worden en de karren staan binnen
  Verder voldoende voedsel in de winkels.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld