Japans restaurant Oishi Fusion

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Ook vandaag, donderdag 26 maart 2020, bericht de redactie van Sliedrecht24 over de ingrijpende coronamaatregelen in Sliedrecht. Het laatste nieuws over afgelastingen, ontwikkelingen en reacties staan in het onderstaande artikel, als liveblog opgesteld. Dit artikel wordt de hele donderdag aangevuld. 

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

20.34 uur

20.11 uur
Veiligheid en gezondheid voor klanten en medewerkers krijgen de laatste dagen steeds meer aandacht in supermarkten. Ook bij Jumbo Van Geest aan de Populierenhof.

In de lengterichting vóór de kassa’s is 1,5 meter onderlinge afstand geen probleem. Aangezien 1,5 meter afstand tussen verschillende rijen kassa’s niet mogelijk is, zijn staande afscheidingen gerealiseerd. Bij de in- en uitgang is met belijning op de vloer een scheiding aangebracht tussen in- en uitgaand ‘winkelverkeer’. Ook zijn dranghekken neergezet om de juiste route te accentueren. Bij het verlaten van de winkel wordt iedere kar ontsmet, zodat elke nieuwe klant met een ‘schone’ kar boodschappen kan doen. Overal in de winkel zijn badges op de vloer geplakt, waarop wordt geadviseerd om voldoende afstand te houden.

18.05 uur

17.05 uur
In de nieuwsbrief aan de leden bericht de Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) dat het verenigingsonderkomen ‘Onderhuys’ per direct gesloten is en heeft het bestuur besloten om al haar activiteiten tot nader order uit te stellen. Daardoor vervalt een lezing donderdag 16 april 2020 en een tentoonstelling ’75 jaar bevrijding’. “Gekeken gaat worden of deze espositie op een later tijdstip alsnog kan worden opgezet. Het museum is ook in zijn geheel gesloten”, bericht het bestuur van HVS. Ook de dagreis voor zaterdag 13 juni komt te vervallen. “Er kan door de organisatie niets gegarandeerd en/of vastgelegd worden. Daarnaast verwacht men dat zij veel langer dicht zullen zijn dan tot april/mei”, aldus het bestuur.

15.08 uur
Voor Sliedrechtse ondernemers is er de Corona Whatsapp. De gemeente Sliedrecht vraagt ondernemers om de informatie van het RIVM rond het Corona virus zo breed mogelijk te delen en de maatregelen toe te passen. De gemeente wil onze inwoners zo goed mogelijk op de hoogte te houden met de juiste informatie. “Daarbij gebruiken we onze eigen website en social media. Maar we geven onze informatie ook door aan uw organisaties. omdat u uw achterban snel kan bereiken. Wilt u daarnaast direct op de hoogte gehouden worden stuur dan uw telefoonnummer naar het e-mailadres: communicatie@sliedrecht.nl. Er is een whatsappgroep actief om u direct van informatie te kunnen voorzien. Indien u vragen heeft of goede suggesties heeft dan vernemen we dat graag van u”, bericht accountmanager bedrijven Esther Smit van de gemeente Sliedrecht.

14.00 uur
In Sliedrecht is opnieuw bij een inwoner corona vastgesteld. Het officiële aantal staat nu op vier. 

11.46 uur

11.10 uur
Wie doet mee aan buurthulp? Aansluiten kan nog altijd laat Stichting Welzijnswerk Sliedrecht weten. De stichting kwam donderdagmorgen met onderstaande lijst. 

Lijstburenhulp263

10.54 uur

07.30 uur
Door de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus heeft de gemeente Sliedrecht de openingstijden en dienstverlening van de gemeentewinkel aangepast t/m maandag 6 april 2020. Tot die tijd is de gemeentewinkel op woensdag dicht. De gemeentewinkel draait met minimale bezetting en alleen de meest dringende zaken worden in behandeling genomen. Het gaat om:

  • aangifte geboorte

  • aangifte huwelijk/partnerschap binnen 3 weken voor de wettelijke plechtigheid

  • inschrijving vanuit het buitenland

  • aanvraag paspoort korter dan 1 maand geldig

  • aanvraag identiteitskaart korter dan 1 maand geldig

  • aanvraag rijbewijs korter dan 1 maand geldig

  • aanvraag voorrang op een woning (afspraak na eerst telefonisch contact)

  • aanvraag verklaring omtrent gedrag voor een nieuwe baan binnen 6 weken

Voor overige zaken vraagt de gemeente Sliedrecht om het bezoek uit te stellen. Of om die via de website te regelen, als dat mogelijk is.

07.30 uur
Dit jaar organiseert de gemeente Sliedrecht geen compostactie. Jaarlijks stelt de gemeente Sliedrecht gratis compost ter beschikking aan de inwoners van Sliedrecht waar zij hen bedanken voor het goed scheiden van het gft afval. “Echter dit jaar gaan we een onzekere tijd tegemoet. Vanwege het coronavirus kunnen wij niet garanderen dat we voldoende personeel hebben om de reguliere dienstverleningen uit te voeren. Daarom hebben we besloten om dit jaar de compostactie te annuleren. We hopen op uw begrip”, schrijft de gemeente Sliedrecht.

00.00 uur
Het laatste coronanieuws uit Sliedrecht van woensdag 25 maart 2020 vind je hier online. Elke dag heeft Sliedrecht24 een liveblog over de coronamaatregelen in Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld