Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De redactie van online krant Sliedrecht24 bericht dagelijks over de coronamaatregelen in Sliedrecht. In dit liveblog van vrijdag 6 november 2020 het laatste nieuws over het coronavirus, ontwikkelingen en reacties. Dit artikel wordt de hele vrijdag aangevuld. 

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

19.33 uur:
Vrijdag 6 november 2020 heeft het College van B & W de gemeenteraad op de hoogte gesteld dat namens het college afgelopen week de wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) en wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) contact hebben gehad met de restauranthouders in het dorp. “Deze afspraak komt voort uit het eerdere horecaoverleg wat heeft plaatsgevonden. Er zijn afspraken gemaakt om te kijken hoe we de ondernemers goed kunnen ondersteunen. Het college staat nauw in contact met de samenleving”, schrijft Van der Borg vrijdag in het logboek Corona van de gemeente. Woensdag 18 november 2020 vergadert de gemeenteraad bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Het laatste bericht is dat maandag 23 november 2020 de noodwet van toepassing is, waardoor de noodverordening vervalt.

De horeca is dicht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
18.21 uur:
Het leggen van de struikelstenen voor Jaap van der Knaap en Gerrit de Bruin in respectievelijk Julianastraat en Wilhelminastraat later deze maand gaat niet door. Dat bericht het bestuur van Stichting Struikelstenen Sliedrecht. “Vanwege de coronamaatregelen zou de steenlegging in besloten kring plaatsvinden. Alleen met de familie. Nu de maatregelen echter weer zijn aangescherpt, is zelfs een legging in besloten kring niet aan de orde. Wij zien ons dus helaas genoodzaakt het leggen van de twee struikelstenen te verschuiven”, zegt voorzitter Rien Visser van de Stichting Struikelstenen Sliedrecht, die het ten zeerste betreurt. Een nieuwe datum is er nog niet vanwege de coronamaatregelen.

In de aula van het Griendencollege waren onlangs enkele tientallen nabestaanden bijeen om geïnformeerd te worden over de struikelsteenlegging. Op de foto vertelt Anja van der Starre van de Stichting Struikelstenen Sliedrecht het verhaal over Gerrit de Bruin. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

00.00 uur:
Het laatste corona-liveblog van donderdag 5 november 2020 vind je hier online.

1 gedachte over “Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht”

  1. Fijn voor de restauranthouders, maar die hebben inkomsten door afhaal en bezorg.
    Waarom denkt de gemeente niet aan de natte horeca ?
    Die hebben voor de komende tijd opnieuw NUL omzet.
    In 2021 hebben we geen uitgaansgelegenheden meer in Sliedrecht. Is dat echt de bedoeling gemeente Sliedrecht ?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld