Kunstwerk Baggerbeeld blikvanger bij afslag Sliedrecht-West

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Wie vanuit Rotterdam de afslag Sliedrecht-West neemt op de snelweg A15 valt het kunstwerk Baggerbeeld direct op. Geplaatst tijdens baggerweer, want soms regende het woensdagochtend 1 juli 2020 behoorlijk. Als een blikvanger staat het voor je als automobilist bij de verkeerslichten aan de Ouverture. Welkom in het Baggerdorp! 

Woensdagmorgen 1 juli 2020 is het kunstwerk geplaatst op de voet, een stevige fundering. Na de zomer volgt nog een mooie onderbouw met basalt en verdwijnt de nu zichtbare funderingsplaat onder de grond. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Tekst gaat verder onder tweet.

Het beeld is gefinancierd door een aantal bedrijven uit Sliedrecht en omgeving. Ontwerper Maarten de Winter was er vijf jaar mee bezig. Met het ontwerp, medewerking van de gemeente krijgen met een vergunning en geld inzamelen bij het bedrijfsleven. “Anders dan de bedoeling moesten de pijpen verspreid worden gemonteerd op de funderingsplaat in verband met verdeling van het gewicht. De pijpen staan nu boven meer in ‘een krans'”, vertelt onderwerper Maarten Kop. Totaal is het kunstwerk begroot op € 70.000,–. De pijpen zijn beschikbaar gesteld. 

Reactie
De wethouder van cultuur reageerde woensdagmorgen al…

13 gedachten over “Kunstwerk Baggerbeeld blikvanger bij afslag Sliedrecht-West”

 1. Weer bijna allemaal erg positieve reacties van mensen die het waarschijnlijk veeeeel beter hadden gedaan.

 2. MisterMikado Sculptuur
  Maak van de onthullingsdag een Mister MIKADO Speeldag.
  Te houden als het kan in samenwerking met de 2 Speelgoedzaken op het Eten en Drinkenplein of op en rond de Basic sporthal

  Succes en gezondheid dat laatste moet je koesteren

 3. Gewoon leuk dat een inwoner van Sliedrecht zich hiervoor heeft ingezet en alles in orde heeft gemaakt en daarom zeg ik: hartelijk dank daarvoor, Maarten de Winter!

 4. Afschuwelijk beeld hadden zeker niks beter dan dat stuk roest en veel te groot

 5. Wel goede locatie ook. Als dit op TripAdvisor verschijnt krijgen we bussen Aziaten welke langs de drukke weg selfies gaan maken. Grapje natuurlijk.

 6. Als ik het goed begrijp is het NIET betaald met belastinggeld. Dan kan ik er weinig van zeggen. In dit land wordt belastinggeld uitgegeven aan “kunstwerken” die echt afzichtelijk zijn en soms ook ronduit beledigend. Ik zou zeggen dat het een prestatie is dat je voor zoiets bedrijven zo gek krijgt dat ze geld geven. Dat zal nu wellicht anders gaan worden met een crisis op komst.

 7. Afgekeurde pijpen van van der Grijp buizen en dan 5 jaar doen over zo’n simpel ontwerp?
  Maar goed dat baggerbedrijven efficiënter werken!

 8. Zonde van het geld. Dit geld had veel beter besteed kunnen worden aan mensen die tegen de armoedegrens aan zitten!!

 9. Zonde van het geld, zonde van het uitzicht. Kortom: een echt bagger kunstwerk!

 10. Na een avond stappen kan ik dit ook maken met 5 vrienden. Hangen we ook 2 fietsen bovenin. Kosten: 200 euro.

 11. Bij Zestienhoven staat zo’n zelfde beeld met wat dunnere buizen. Daar inspiratie opgedaan ? Of dezelfde kunstenaar ?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld