Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

‘Inbreng jongeren nodig voor vernieuwing jeugdwelzijnsbeleid’

SLIEDRECHT – Het jeugdwelzijnsbeleid is volgens de gemeente Sliedrecht verouderd. “Dat is alweer een paar jaar oud. En omdat jongeren niet stil staan, is het tijd voor een update! Jong in Sliedrecht? Laat van je horen! Sliedrecht wil een fijne plaats zijn om op te groeien. Daar waar jongeren zich veilig voelen en kansen krijgen”, schrijft de gemeente Sliedrecht woensdag 1 juli 2020. 

Voor het vernieuwen van het jeugdwelzijnsbeleid vraagt de gemeente samen met Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) de hulp van de jongeren zelf. (Foto via gemeente Sliedrecht)

“We willen graag weten wat jou bezig houdt. En waar je misschien behoefte aan hebt. Samen SOJS hebben we daarom een aantal vragen voor iedereen van 12 t/m 18 jaar. Bijvoorbeeld over activiteiten voor jongeren in Sliedrecht. Wat is er te doen op het gebied van sport,  cultuur, sociaal, evenementen en uitgaan? Wat mis je? Maar ook: voel je je veilig in Sliedrecht? Voel je je weleens eenzaam? En bij wie kun je terecht als je ergens mee zit?”, aldus de gemeente.

Online beantwoorden
Daarnaast komt het gebruik van sociale media in de vragenlijst aan bod. Tenslotte willen de gemeente Sliedrecht en SOJS graag weten hoe de jongeren de afgelopen tijd hebt ervaren met de coronamaatregelen. Je kunt de vragen eenvoudig hier online beantwoorden. Het invullen duurt ongeveer vijf minuten. Jouw antwoorden worden gebruikt om het jeugdwelzijnsbeleid aan te passen. En SOJS zegt rekening te houden met jouw opmerkingen en ideeën bij toekomstige activiteiten.

1 gedachte over “‘Inbreng jongeren nodig voor vernieuwing jeugdwelzijnsbeleid’”

  1. Goed zo! De gemeente moet zich ook eens richten op de jeugd. Tenslotte is de jeugd de toekomst. Goed initiatief van de gemeente, doe er wat mee!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld