Oishi Fusion
VeiligGoed

Krachten worden gebundeld; HEMA eerste ambassadeur Coalitie Kom Erbij

SLIEDRECHT – Wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Sociaal, Zorg en Welzijn heeft donderdagmorgen 1 oktober 2020 de raamsticker van Kom Erbij bij de ingang van de HEMA opgeplakt. Door heel Sliedrecht worden tijdens de ‘Week tegen Eenzaamheid’ zeepjes door leden en/of ambassadeurs van de Coalitie Kom Erbij uitgedeeld aan inwoners. De filiaalmanager werd gefeliciteerd met een bos bloemen en kreeg ook een aantal dozen met zeepjes overhandigd.

Wethouder Piet Vat (links) overhandigt hier de raamsticker aan Wim van den Dool, bedrijfsleider van HEMA Sliedrecht aan het Merwedeplein, winkelpromenade Kerkbuurt. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Een heel mooi voorbeeld van elkaars krachten bundelen is volgens Korevaar de eerste officiële samenwerking tussen een ondernemer en organisatie in Sliedrecht. De HEMA wordt ambassadeur van de Coalitie Kom Erbij en werkt in een koffie-tompoes-actie samen met de bibliotheek. Aanwezig waren donderdagmorgen onder meer: wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Economie, Sociaal en project Kerkbuurt; filiaalmanager Wim van den Dool van HEMA Sliedrecht; Jan de Vos, regisseur De Nieuwe Winkelstraat Kerkbuurt; René Serno, voorzitter van Samen voor Sliedrecht; Deborah Korevaar, coördinator Vrijwilligerspunt bij Stichting Welzijnswerk Sliedrecht en Paula Stuij van bibliotheek AanZet.

Bestrijden eenzaamheid
Met deze actie wordt in de week van donderdag 1 t/m donderdag 8 oktober de bewustwording rondom eenzaamheid vergroot en elkaars ontmoetingsplaatsen versterkt. “De coalitie benut deze week als aangrijpingspunt om de samenwerking in het kunnen bestrijden of voorkomen van eenzaamheid goed op de kaart te zetten. We stellen het ambassadeurschap van de Hema dan ook als voorbeeld voor andere ondernemers om meer samenwerkingen met de coalitie Kom Erbij tot stand te doen laten komen”, schrijft Deborah Korevaar, coördinator Vrijwilligerspunt bij Stichting Welzijnswerk Sliedrecht.

Tekst gaat verder onder tweet.

Complex probleem
Met de zeepjesactie wordt ieders aandacht gevraagd: ‘Zetten wE niEmand aPart? eenZaamheid ziEn hEeft Prioriteit! Zullen wE Elkaar helPen? Korevaar: “In Sliedrecht komt al jaren een lokale coalitie bij elkaar om zich in te zetten rondom het thema eenzaamheid. In 2020 hebben we ons gericht op een brede communicatiestrategie om de bewustwording rondom eenzaamheid te vergroten en het kunnen bestrijden of voorkomen. Omdat we dit complexe probleem als coalitie niet alleen kunnen oplossen zoeken we als organisaties er steeds naar hoe we nieuwe, slimme en effectieve verbindingen kunnen maken.”

2 gedachten over “Krachten worden gebundeld; HEMA eerste ambassadeur Coalitie Kom Erbij”

  1. Eenzaamheid hoe word dat gecreëerd neem covid19 maatregelen mensen trekken dit niet eenzaamheid word gewoon gecreëerd

Plaats een reactie

*=Verplicht veld