Oishi Fusion
VeiligGoed

Expositie van schilderijen De Jong-Bouw in Hof van Sliedrecht

SLIEDRECHT – In de entreehal van Hof van Sliedrecht, Lijsterweg 31, heeft Gerry de Jong-Bouw haar schilderijen tentoongesteld. De expositie is tot half januari 2021 te zien. Bezoekers moeten zich vanwege het coronavirus wel vooraf aanmelden. Maximaal vier mensen kunnen langs de schilderijen worden rondgeleid. 

Gerry de Jong-Bouw is vanaf haar jeugd geïnteresseerd in tekenen en schilderen. Zij volgde diverse cursussen en workshops bij beeldend kunstenaars om verschillende technieken onder de knie te krijgen. (Foto Hof van Sliedrecht)

In de loop der jaren veranderde de stijl in het werk van De Jong-Bouw. Dit is ook in de expositie terug te zien. Haar latere schilderijen – vaak met motieven van planten en bloemen – hebben de realiteit als uitgangspunt, maar in de uitwerking speelt fantasie ook een grote rol. Door te schetsen, te blijven veranderen en kleurkeuze ontstaat een harmonieus geheel.

Prijzen
De Jong-Bouw won in één jaar twee prijzen met haar schilderijen, een tweede en een eerste prijs. De eerste prijs won zij in een internationale wedstrijd, waaraan ruim 400 kunstenaars deelnamen met schilderij korenmolen De Hoop. Dit kunstwerk is komende maanden ook te zien in Hof van Sliedrecht.

Reserveren
Wie de expositie wil bezoeken, moet vanwege het heersende coronavirus een afspraak maken. Bel daarvoor tussen 10.00 en 17.00 naar tel. 0184-414355. 

2 gedachten over “Expositie van schilderijen De Jong-Bouw in Hof van Sliedrecht”

  1. Hopelijk veel bezoekers want schilderen kan Gerry. Let op het topstuk! Daar won zij ooit een eerste prijs mee.

    Succes👊🏼

Plaats een reactie

*=Verplicht veld