Oishi Fusion
VeiligGoed

Brandweer blust afvalcontainer naast Bakker Repair

SLIEDRECHT – Door brand in een afvalcontainer ging donderdag 1 oktober 2020 aan het begin van de avond de rookmelder af bij Bakker Repair op het bedrijventerrein Nijverwaard. De metalen afvalcontainer stond aanvankelijk binnen, net naast een roldeur. De rokende container is daarna naar buiten gereden om te blussen.

De brandweer rukte met twee voertuigen uit. Het vuur in de afvalcontainer werd geblust.  (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De eerste melding was dat er vlammen waren bij Bakker Repair. “Daarom schaalde de meldkamer op naar middelbrand. Want én brand én een groot bedrijf. Bij aankomst was het een afvalcontainer, maar we wisten niet meteen wat er in zat. Toen dat bekend was, werd weer afgeschaald”, vertelt woordvoerder Eddy van Well van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Hoe de brand in de container is ontstaan, is niet bekend. 

Roldeur kazerne
Bij het snel verlaten van de kazerne reed een voertuig van de Sliedrechtse brandweer donderdagavond tegen de roldeur. “Die is mogelijk twee keer aangestuurd. De eerste keer gaat deze open en de twee keer dicht”, aldus Van Well. Voor herstel van de schade moest wat later de technische dienst van de brandweer naar de kazerne aan de Middeldiepstraat komen. Volgens Van Well was de brandweerwagen licht beschadigd en moest de roldeur worden gerepareerd. 

1 gedachte over “Brandweer blust afvalcontainer naast Bakker Repair”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld