Korfbalteam Merwede/Multiplaat degradeert na uitwedstrijd

GORINCHEM / SLIEDRECHT – Korfbalvereniging Merwede/Multiplaat speelde zaterdag 15 juni 2019 de laatste wedstrijd van de competitie. Het eerste team moest winnen en hopen dat Valto geen punten zou pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Voor Merwede/Multiplaat de taak om uit bij GKV in Gorinchem dus te winnen om zo hoop te houden tot lijfsbehoud in de Overgangsklasse, maar Merwede/Multiplaat verloor met 22-18.

De talentvolle selectie van Merwede/Multiplaat kan nog voldoende leren en groeien om een betere ploeg te worden. Ze hopen uiteraard dat er ook volgend jaar weer genoeg publiek aan de kant aanwezig is om de selectie te zien schitteren. (Foto Merwede/Multiplaat)

Dat GKV zich niet zo maar gewonnen gaf, bleek gelijk vanaf minuut één en de score werd door de thuisploeg geopend. Zoals vaker dit seizoen ontbrak het bij Merwede/Multiplaat niet aan het creëren van kansen, maar aan het afronden van de vele kansen. GKV had hier beduidend minder moeite mee en liep snel weg en via 7-3 stand liepen ze verder uit naar 11-5 tussenstand. De rood-witten deden voor rust nog wat terug en uiteindelijk gingen beide ploegen de kleedkamers opzoeken bij de stand 12-9.

Gat niet kleiner
Na rust vochten de merwedianen voor elk punt en naderden GKV twee keer tot één punt bij een stand van 14-13 en 16-15. Helaas was het GKV die weer een aantal keer achter elkaar scoorden en uitliep naar 19-15. In de laatste fase van de wedstrijd scoorden beide ploegen om en om zodat het gat niet kleiner werd dan 3 punten. Na de wedstrijd bleek ook dat Valto gewonnen had, dus ook bij winst van Merwede/Multiplaat zouden ze nog steeds gedegradeerd zijn. Volgend jaar gaat er uiteraard weer gestreden worden om weer bovenin mee te draaien in de eerste klasse.