Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Loepzuivere uitvoering Cantate ‘Licht der Wereld’ in Grote Kerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het projectkoor van de Hervormde Gemeente verzorgde zondagavond 16 juni 2019 de uitvoering van Cantate Licht der Wereld. Deze vond plaats in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Vier repetities in de kerk en de nodige ‘thuisoefening’ hebben weer tot een fraai eindresultaat geleid.
 
In een vrijwel volle kerk genieten de aanwezigen van de knap uitgevoerde zangkunst van het gelegenheidskoor, kundig geleid door Martin Zonnenberg. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Het projectkoor stond onder leiding van Martin Zonnenberg. De predikant tijdens de dienst was Gert Mink, die behalve de opening en sluiting ook de verbindende teksten voor zijn rekening nam. Op orgel en piano speelde Joost van Belzen. Verder was er muzikale medewerking van een strijkensemble. Marjolein de Wit werkte mee op fluit en Diana Abspoel op hobo. Op toetsen speelde Wim de Penning. Solistische medewerking werd verleend door Jacob Schenk, tenor, en Jaap Kramer, bariton. De cantate werd via de beamers visueel ondersteund door schilderijen van Gisela Mink- Tien.
 
Warm applaus
De cantate – een muzikale compositie voor een of meer zangers, begeleid door instrumenten, uit meerdere delen opgebouwd – is geschreven door ds. Wim Kok, die ook in de kerk aanwezig was. De cantate bestaat onder andere uit ‘Licht’, ‘Plotseling valt de lofzang stil’ en ‘Als straks het licht der wereld komt’. Na een toegift werden de inspanningen van het projectkoor beloond met een warm applaus.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld