Japans restaurant Oishi Fusion

Koninklijke Boskalis Westminster draait goed derde kwartaal

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een goed derde kwartaal achter de rug. Dat maakt het Papendrechtse bedrijf vrijdag 8 november 2019 voorbeurs bekend.  De omzet in het derde kwartaal heeft het bedrijf licht zien toenemen in vergelijking met het kwartaalgemiddelde uit het eerste halfjaar. Het bedrijfsresultaat is in het derde kwartaal fors toegenomen in vergelijking met het zwakke eerste halfjaar. De orderportefeuille bedraagt € 4.200.000.000,– en is daarmee licht afgenomen ten opzichte van eind juni 2019.

Het bedrijf is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Nu is het bedrijf gevestigd in Papendrecht, net over de gemeentegrens van Sliedrecht. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het bedrijf meldt een goede omzetontwikkeling met een sterke verbetering van het resultaat ten opzichte van het eerste halfjaar, een gezonde bezetting van de sleephopperzuigers bij Dredging, een sterke resultaatverbetering bij Offshore Energy en stabiele bezetting van de zware-ladingschepen. 

Vooruitzichten
Ook de vooruitzichten zijn gunstig voor de rest van dit jaar, 2019. Boskalis spreekt van ‘een stabiel marktbeeld’. Offshore Energy geeft een sterk herstel in tweede halfjaar na zwak eerste halfjaar. De verkoop aandelenbelang in Saam Smit Towage is afgerond; overige joint ventures zijn stabiel. Salvage maakt sterk jaar door met goede resultaten uit lopende werken en Boskalis bericht een handhaving EBITDA, vergelijkbaar met niveau vorig jaar. Voor geheel 2019 handhaaft Boskalis de winstverwachting. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal het resultaat fors verbeteren ten opzichte van het eerste halfjaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld